Tomass ir apņēmības pilns nosargāt "Tour de France" čempiona titulu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeraints Tomass
Džeraints Tomass Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Džeraints Tomass nenoliedz, ka aizstāvēt titulu ir sarežģītāk, tomēr viņš esot apņēmības pilns doties cīņā ar pārējiem riteņbraucējiem.

Tomass pērnajā gadā cīņā par titulu apsteidza savu komandas biedru un četrkārtējo "Tour de France" uzvarētāju Kristoferu Frūmu.

Velsiešu riteņbraucējs sarunā ar laikrakstu "The Daily Telegraph" uzteica savus konkurentus, pieminot, ka viņš nav pārliecināts, vai ar labu fizisko sagatavotību būs gana, lai aizstāvētu čempiona godu.

"Visi braucēji kļūst labāki," sacīja riteņbraucējs. "Sacensības šogad noteikti būs smagākas, jo šobrīd netrūkst puišu, kuri varētu kāpt uz pjedestāla. Man tikai atliks pieturēties pie savas mūžīgās filozofijas - darīt visu labāko, ko spēju."

Savukārt savu pašsajūtu riteņbraucējs raksturoja kā ļoti labu un atzina, ka viņš nav tālu no sava sacensību ķermeņa svara, kurš ir 67 kilogramu robežās.

"Novembrī man bija trīs nedēļas brīvā laika, tomēr jau tad es vēlējos atgriezties uz riteņa, tātad viss būs kārtībā," apņēmības pilns bija velsietis.

Tikmēr sacensību organizatori, pagājušā gada nogalē prezentējot jauno kalendāru, atzina, ka šis būs kalnainākais "Tour de France" tā pastāvēšanas vēsturē. Dalībniekiem būs jāšķērso 30 kategorizētie kāpumi, bet piecu posmu finiši būs jāveic kalnos, no kuriem trīs būs augstāki par 2000 metriem virs jūras līmeņa.

"Tour de France" startēs 6.jūlijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, lai atzīmētu 50 gadus kopš Edija Merksa pirmās no piecām uzvarām šajās sacensībās. Prestižās daudzdienu sacīkstes noslēgsies Elizejas laukos Parīzē 28.jūlijā, kad riteņbraucēji būs pievarējuši aptuveni trīsarpus tūkstošus kilometru garo tūri.

Prestižais velobrauciens notiks jau 106. reizi un šogad apritēs 100 gadu, kopš šajā velobraucienā ir kopvērtējuma līdera dzeltenais krekliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu