CSKA pirmajā Vienotās līgas finālspēlē uzvar Timmas pārstāvēto "Himki"

CopyDraugiem X Whatsapp
Nando de Kolo (no labās) un Serhio Rodrigess
Nando de Kolo (no labās) un Serhio Rodrigess Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas CSKA trešdien VTB Vienotās līgas basketbolā fināla pirmajā spēlē mājās ar 106:85 (26:16, 27:19, 29:32, 22:16) pārspēja Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki".

CSKA sērijā līdz trim uzvarām ieguvusi vadību ar 1-0.

CSKA rindās ar 22 punktiem izcēlās Nando de Kolo, 19 punkti bija Korijam Higinsam, bet ar 12 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Serhio Rodrigess.

"Himki" komandai 30 punktus guva Aleksejs Šveds, bet 18 punktus savā kontā ierakstīja Džordans Mikijs.

Timmam fināla mači gan ies secen, jo nesen viņš iedzīvojās kājas īkšķa traumā. Tikmēr CSKA komandai pirmajā duelī nevar palīdzēt viens no tās līderiem amerikānis Vils Klaibērns.

Iniciatīva jau no pirmās minūtes piederēja CSKA komandai, kas līdz pirmās ceturtdaļas pusei jau spēja iegūt 12 punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā spēle nedaudz izlīdzinājās. "Himki" gan nespēja izrādīt lielu pretestību un pirmās desmit minūtes noslēdza iedzinējos ar 16:26.

Otrajā ceturtdaļā "Himki" guva uzreiz piecus punktus un uz pusi sadeldēja pretinieku pārsvaru, tomēr maskavieši piecas minūtes līdz puslaika beigām ieguva 13 punktu pārsvaru, bet uz ģērbtuvēm devās pie rezultāta 53:35.

Trešās ceturtdaļas sākumā CSKA ieguva jau 20 punktu pārsvaru, bet turpmākajās minūtēs "Himki" vairākkārt samazināja pārsvaru līdz desmit punktiem, bet tas arī bija tuvākais rezultāts kādu viņi spēja sasniegt. Ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 82:67.

Noslēdzošās desmit minūtes pagāja CSKA zīmē, kas uzbruka ar krietni lielāku precizitāti un bieži piespieda pretiniekus pārkāpt noteikumus. Aktīvā spēle ļāva iegūt vairāk nekā 17 punktu pārsvaru, ko arī izdevās noturēt un beigās pat palielināt vēl par četriem punktiem, izcīnot uzvaru pirmajā fināla spēlē.

Otrā spēle ir paredzēta piektdien CSKA laukumā.

Otrdien finālsērijas priekšvakarā CSKA uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar galveno treneri Dimitri Itudi.

"Himki" komanda līdz ar iekļūšanu finālsērijā nodrošinājusi ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru.

Timma bija vienīgais latvietis Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, jo pirms tam ārpus tā palika Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej", Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu