Stojanovičs: Par Izraēlas komandu man ir diezgan daudz informācijas

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs ir ļoti apmierināts ar treniņos paveikto. Viņš cer, ka tuvākajās divās mājas spēlēs 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā pret Izraēlu un Slovēniju futbolisti parādīs labāku sniegumu, nekā cīņās ar Ziemeļmaķedoniju un Poliju. 

"Protams, katrā spēlē vēlos paņemt maksimumu. Ja ir iespēja uzvarēt, tas ir labi, ja ne, tad jāizcīna punkti. Spēlējam, lai gūtu uzvaras un tas ir mūsu mērķis," preses konferencē norādīja Stojanovičs, kuram cīņa pret Izraēlas izlasi būs trešā pie Latvijas valstsvienības stūres. "Tomēr mums jābūt reāliem, skatoties kādā situācijā šobrīd esam. Šīs un nākamās spēles mērķis ir būt labākiem, nekā tas bija iepriekšējos mačos."

Pirmdien Latvijas futbolisti Daugavas stadionā G grupas spēlē spēkiem mērosies ar Slovēnijas izlasi. 

"Par Izraēlas komandu man ir diezgan daudz informācijas," atklāja Stojanovičs. "Tā ir ļoti laba komanda, kas prot veiksmīgi pārslēgties no aizsardzības uzbrukumā, veidot labus pretuzbrukumus. Komandā ir tehniski, ātri uzbrucēji un aizsargi. Mums neklāsies viegli, bet tas ir līmenis, kādam vēlamies tuvoties. Un tas mums ir arī izaicinājums."

 

FIFA rangā Latvijas izlase ieņem 133. vietu, kamēr Izraēla ir 84. pozīcijā. 

Vēl piektdien G apakšgrupas spēlē Ziemeļmaķedonija savā laukumā uzņems Poliju un Austrija savu līdzjutēju klātbūtnē tiksies ar Slovēniju. 

Stojanovičs atklāja, ka kopā ar vārtsargu treneri Aleksandru Koļinko pēc ceturtdienas treniņa pieņems lēmumu, kurš vārtsargs sargās vārtus. Izlases nometnē šobrīd ir Pāvels Šteinbors, Andris Vaņins un Kaspars Ikstens. 

Tāpat Stojanovičs vēl neatklāja, vai jau piektdien plāno izmantot 19 gadus veco pussargu Danielu Ontužānu, kas ikdienā ir Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" sistēmā. 

"Ir labi, ka Daniels ir kopā ar mūsu komandu, ka viņš radis motivāciju pārstāvēt Latviju. Labi arī, ka viņš jūt patriotismu. Esmu apmierināts, redzot viņu treniņos. Vai viņš rīt izies laukumā? Redzēsim. Viņš vēl ir jauns spēlētājs un šis viņa karjerā ir liels solis augšup. Esam priecīgi, ka Ontužāns ir kopā ar mums," pastāstīja Stojanovičs. 

Pirmo reizi kandidātu sarakstā iekļauts arī "Liepāja" pussargs Mārtiņš Ķigurs.

"Sagatavošanās posmā pamatā strādājām pie taktikas," neslēpa Stojanovičs. "Bija ļoti karsts laiks, nācās adaptēties apstākļiem. Esmu ļoti apmierināts ar treniņos paveikto, spēlētāji ir motivēti un ar nepacietību gaidu spēli." 

Šajā sabraukumā, gatavojoties nākamajām divām spēlēm, futbolisti vairākas dienas aizvadīja pa diviem treniņiem dienā. 

Traumas dēļ uz vairākiem mēnešiem no sastāva izkritis pussargs Vjačeslavs Isajevs. Nelielas veselības problēmas ir aizsargam Vitālijam Maksimenko. Treneris gan cer, ka viņš varēs palīdzēt. 

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas spēcīgākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu