Džokovičs un Tīms sasniedz "French Open" pusfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: EPA/Scanpix

Serbs Novāks Džokovičs un austrietis Dominiks Tīms ceturtdien sasniedza sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā tenisa čempionāta - pusfinālu.

Pasaules ranga līderis Džokovičs ceturtdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Vācijas zvaigzni Aleksandru Zverevu, kurš ir planētas piektais numurs.

Līdz ar to Džokovičs "Grand Slam" turnīros uzvarējis jau 26 mačos pēc kārtas. Viņam atlicis uzvarēt nākamajās divās spēlēs, lai viņam vienlaicīgi piederētu visu četru prestižāko turnīru tituli.

Francijas atklātā čempionāta pusfinālā Džokovičs iekļuvis devīto reizi.

"Zverevam ir ļoti spēcīga serve, tāpēc man šajā mačā bija liels izaicinājums atrast labu pozīciju viņa sitiena atgriešanai," pēc dueļa pauda Džokovičs. "Piecos vai sešos geimos nospēlēju perfekti. Ir svarīgi koncentrēties uz to, kas notiek tagad, nevis domāt par rītdienu. Esmu sasniedzis pusfinālu, par ko esmu ļoti priecīgs. Ceru, ka turpināšu spēlēt tikpat labi."

Džokovičs pusfinālā tiksies ar pagājušā gada "French Open" finālistu Tīmu, kurš pasaules rangā atrodas ceturtajā vietā. Austrietis savā ceturtdaļfināla mačā ar 6-2, 6-4, 6-2 gana viegli apspēlēja krievu Karenu Hačanovu, kurš ir planētas 11.numurs.

Tīms šajā mačā demonstrēja dominējošu sniegumu, kamēr Hačanovs pamanījās pieļaut 37 nepiespiestās kļūdas.

"Atslēga bija kontrolēt punktus. Esmu gatavs spēlēt jau rītdien - šis ir viens no maniem mīļākajiem laukumiem pasaulē," Francijas atklāto čempionātu uzslavēja Tīms.

Pērn Tīms turnīra finālā piekāpās titulētajam spānim Rafaelam Nadalam, bet šo sacensību pusfinālu austrietis sasniedzis jau ceturto gadu pēc kārtas.

Džokovičs Tīmu uzvarējis sešās no astoņām reizēm.

Ceturtdienas mačiem vajadzēja notikt jau trešdien, taču lietus dēļ tie tika pārcelti dienu vēlāk.

Otrā pusfinālā tikmēr būs tenisa klasika - Nadals tiksies ar leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru.

Vīriešu pusfināli notiks jau piektdien, bet fināls gaidāms svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu