Nīderlandes futbolisti ar diviem vārtiem pagarinājumā iekļūst Nāciju līgas finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Nīderlandes futbola izlases spēlētāji
Nīderlandes futbola izlases spēlētāji Foto: AP/Scanpix

Divus vārtus gūstot pagarinājumā, Nīderlandes futbola izlase ceturtdien Portugālē ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:1) pieveica spēcīgo Angliju, sasniedzot UEFA Nāciju līgas finālu.

Līdz ar to Nīderlande kļuvusi par Portugāles pretinieci svētdien gaidāmajā finālā, kamēr Anglija par trešo vietu spēkosies ar Šveici.

Nīderlandes labā pa vārtiem ceturtdien guva Matjiss de Ligts un Kvinsijs Promess, kamēr vienu bumbu anglis Kails Volkers raidīja savos vārtos, bet Anglijai vienīgos vārtus iesita Markuss Rešfords.

Spēli labāk iesāka Nīderlande, kas vairāk kontrolēja bumbu un centās uzbrukt Anglijas vārtiem, tomēr notika pretējais - rupju kļūdu aizsardzībā pieļāva talantīgais nīderlandietis de Ligts, kurš zaudēja bumbu, bet to centās iegūt Rešfords. Rezultātā de Ligts pārkāpa noteikumus, un uz Nīderlandes vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko izmantoja Rešfords, 32.minūtē panākdams 1:0.

Kopumā gan labāk spēlēja Nīderlande, bet Anglija, esot minimālā vadībā, otrajā puslaikā iesēdās aizsardzībā. Vienā no epizodēm lieliska iespēja panākt neizšķirtu bija Memfisam Depajam, kurš, atņēmis bumbu Volkeram, spēcīgi sita pa angļu vārtiem, tomēr vārtsargs Džordans Pikfords bija vietā.

Nīderlande turpināja kontrolēt notikumus laukumā, un tas vainagojās panākumiem, jo 73.minūtē pirmo vārtu grēkāzis de Ligts pēc stūra sitiena ar galvu guva vārtus. Pēcāk spēle izlīdzinājās, un laukumā bija aktīvs futbols, tomēr 83.minūtē ātrā pretuzbrukumā vārtus guva Anglijas futbolists Džese Lingārds. Tiesa, pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika fiksēta aizmugure, tāpēc rezultāts saglabājās 1:1. Par spīti skatāmajam futbolam, vārti pamatlaikā vairs netika gūti, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā.

Papildlaikā jau diezgan ātri vadībā izvirzījās Nīderlande, kad pie sava soda laukuma rupji kļūdījās anglis Džons Stounss. Ja pirmo reizi Angliju glāba Pikfords, pie vārtsarga atsistās bumbas pirmais piesteidzās Promess, kurš spēcīgi sita, bet bumba, atsitusies pret Volkera kāju, 97.minūtē nonāca vārtos.

Anglijai atspēlēties gan neizdevās, turklāt vēl viena kļūda aizsardzībā angļiem maksāja trešos vārtus - pārtvēris bumbu soda laukumā, Depajs to piespēlēja Promesam, kurš 114.minūtē panāca jau 3:1. Ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās.

Trešdien, pateicoties trim Krištianu Ronaldu vārtiem, finālturnīra saimniece Portugāle ar 3:1 apspēlēja Šveici.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga tika sadalītas četrās divīzijās. Grupu uzvarētāji katrā no divīzijām nākamā gada martā noskaidros labāko komandu divīzijā, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Latvijas futbolisti Nāciju līgas D divīzijas 1.grupā palika trešajā vietā, neturpinot cīņu par dalību 2020.gada Eiropas čempionātā.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās un kuras vēl nav ieguvušas tiesības sacensties kontinenta meistarsacīkstēs. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu