Sentluisas "Blues" nonāk uzvaras attālumā no pirmā Stenlija kausa

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sentluisas "Blues" komanda ceturtdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no sava pirmā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa.

Finālsērijas piektajā spēlē "Blues" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Līdz ar to "Blues" jau svētdien savā laukumā var tikt kronēta par šī gada Stenlija kausa čempioni.

Šīs spēles rezultātu otrā perioda 55.sekundē atklāja viens no "Blues" līderiem Raiens O'Reilijs, bet 51.minūtē Deivids Perons panāca jau 2:0. Lai arī 54.minūtē Džeiks Debrasks vienus vārtus atguva, mājinieki no zaudējuma neizglābās.

Teicamu maču "Blues" rindās ceturtdien aizvadīja vārtsargs Džordans Biningtons, kurš atvairīja 38 no 39 metieniem, turklāt ar 15 panākumiem viņš panāca NHL rekordu debitanta sezonā izcīnītajās uzvarās Stenlija kausā.

Tikmēr "Bruins" vārtos Tūkam Raskam bija krietni mazāk darba - viņš tika galā ar 19 metieniem.

"Šo panākumu jau vispirms sekmēja Biningtona spēle. Viņš aizvadīja iespaidīgu maču un pirmajā periodā noturēja mūs cīņā. Spējām saglabāt tonusu, bet pamazām atradām savu spēli, kas arī mums ļāva uzvarēt. Šis ir ļoti svarīgs panākums," prieku pēc mača neslēpa O'Reilijs, kurš ceturtdien guva savus trešos vārtus pēdējo divu spēļu laikā.

"Bruins" sastāvā šajā spēlē piedalījās komandas kapteinis Zdeno Hāra, lai gan viņam ir lauzts žoklis. Hokejists spēlēja ar aizsargstiklu.

"Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

"Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās "Blues" zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu