Olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā kritiena dēļ izlaidīs nākamo sezonu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andreass Velingers
Andreass Velingers Foto: EPA/Scanpix

Olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā ar slēpēm Andreass Velingers treniņā piedzīvojis kritienu, kā rezultātā viņam nākamā sezona ies secen, paziņoja Vācijas Slēpošanas federācija.

Vācijas sportists Velingers Austrijā treniņa laikā piedzīvoja kritienu, tādējādi pārraujot labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sportists ceturtdien pārcieta operāciju un šobrīd gatavojas rehabilitācijas procesam, tomēr sagaidāms, ka nākamajā sezonā viņš nestartēs.

"Operācija noritēja veiksmīgi un šobrīd jākoncentrējas rehabilitācijai," sacīja Velingers. "Vasaras treniņi tagad būs citādāki, tomēr vēlos atgriezties pēc iespējas ātrāk."

Velingers 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs individuālajās disciplīnās izcīnīja zeltu lēcienos no mazā tramplīna un sudrabu, lecot no lielā tramplīna. Tāpat viņš ar Vācijas komandu togad izcīnīja sudrabu.

Ar komandu uz augstākā pjedestāla viņš kāpa arī 2014.gada Soču Olimpiādē.

23 gadus vecais Velingers Pasaules kausā izcīnījis sešas uzvaras individuālajās sacensībās un 20 panākumus komandu mačos. Pērn viņš bija otrais prestižajā Četru tramplīnu turnejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu