Stojanovičs pirms mača ar Izraēlas futbolistiem sākumsastāvā veicis tikai vienu izmaiņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pirms piektdien gaidāmās 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles ar Izraēlu veicis tikai vienu izmaiņu, ja salīdzina ar martā notikušo maču pret Poliju.

Abu komandu duelis Daugavas stadionā sāksies plkst.21.45, bet to tiešraidē pārraidīs "TVPlay Sports" kanāls.

Vārtos spēli sāks Pāvels Šteinbors, bet no laukuma spēlētājiem starta vienpadsmitniekā ir Kaspars Dubra, kurš šajā mačā būs komandas kapteinis, Mārcis Ošs, Vitālijs Maksimenko, Oļegs Laizāns, Artūrs Karašausks, Deniss Rakels, Kristers Tobers, Jānis Ikaunieks, Roberts Savaļnieks un Vladislavs Gutkovskis.

Salīdzinot ar dueli pret Polija, sākumsastāvā nav savainotā Vjačeslava Isajeva, kura vietu aizņēmis talantīgais Tobers.

Vēl G grupas ietvaros šodien Ziemeļmaķedonija uzņems Poliju un Austrija savā laukumā tiksies ar Slovēniju.

Pēc divām kārtām grupas līdere ar sešiem punktiem ir Polija, bet pa četriem punktiem guvušas Izraēla un Ziemeļmaķedonija. Divi punkti ir Slovēnijai, kamēr bez punktiem ir Austrija un Latvija.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Sacensību turpinājumā Latvija pirmdien uzņems arī Slovēniju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase martā pirmajā spēlē, pie valstsvienības stūres debitējot Slavišam Stojanovičam, viesos ar rezultātu 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam ar 0:2 atzina Polijas izlases pārākumu.

Savukārt Izraēla pirmajā mačā nospēlēja 1:1 ar Slovēniju, bet pēc tam ar 4:2 apspēlēja Austriju.

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi jau desmit spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienībai uzvaru nav jau 13 cīņās - iepriekšējais panākums tika gūts 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Ar Izraēlas futbolistiem Latvija iepriekšējo reizi tikās 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad 2011.gadā divreiz nācās piekāpties ar 1:2. Kopumā Latvijas izlases bilance pret šo komandu ir negatīva - viena uzvara, viens neizšķirts un četri zaudējumi.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 133.vietā, kamēr Izraēla ir 84.pozīcijā.

Pirmo reizi Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir Minhenes "Bayern" sistēmā spēlējošais pussargs Daniels Ontužāns, kā arī pašmāju kluba "Liepāja" pussargs Mārtiņš Ķigurs, bet otro reizi izsaukts debiju vēl nepiedzīvojušais aizsargs Antonijs Černomordijs no "Riga" kluba.

Tāpat izsaukumu uz valstsvienību izpelnījies arī pavasarī tajā debitējušais "Liepāja" pussargs Kristers Tobers.

Traumas gan ieviesušas nelielas korekcijas izlases kandidātu sarakstā, jo šonedēļ kļuva zināms, ka valstsvienībai nevarēs palīdzēt aizsargs Vjačeslavs Isajevs, turklāt savainojumā iedzīvojies vēl viens aizsargs Vadims Žuļevs. Tāpēc Stojanovičs uz valstsvienību izsaucis Raivi Jurkovski.

Tikmēr Izraēlas valstsvienībā vairums pārstāv vietējo čempionātu, tomēr komandai palīgā nav ieradies Munass Daburs, kurš šī gada sākumā vienojās par pāreju no Austrijas kluba "Salzburg" un slaveno Spānijas komandu "Sevilla". Viņa transfērs izmaksājis ap 15 miljoniem eiro, bet uz Spāniju viņš oficiāli varēs pārcelties tikai vasarā, kad atvērsies transfēru logs. Uz izlasi uzbrucējs nav ieradies savu kāzu dēļ.

Izraēlas komanda šajā kvalifikācijas ciklā divās spēlēs guvusi piecus vārtus, bet četrus no tiem iesitis ikdienā Ķīnā spēlējošais uzbrucējs Erans Zehavi, kurš arī ieradies Rīgā.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Stojanovičs. Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu