Azārs oficiāli pievienojas Madrides "Real"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Edens Azārs
Edens Azārs Foto: Reuters/LETA

Spānijas futbola grands Madrides "Real" noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar beļģu pussargu Edenu Azāru, kurš pirms tam pārstāvēja Anglijas premjerlīgas vienību Londonas "Chelsea".

Līgums ar 28 gadus veco Azāru noslēgts līdz 2024.gadam.

"Real" darījuma detaļas neatklāj, bet kā šonedēļ informēja "Sky Sports", Madrides klubs sākumā par Azāra pāreju samaksās 88 miljonus mārciņu (99 miljonus eiro), bet ar bonusiem summa var pieaugt pat līdz 130 miljoniem mārciņu (146 miljoniem eiro).

"Chelsea" komandā Azārs spēlēja septiņus gadus, pa šo laiku divreiz uzvarot Anglijas premjerlīgā un UEFA Eiropas līgā, bet pa vienai reizei iegūstot Futbola asociācijas (FA) un Līgas kausus.

Azārs uz Londonu pārcēlās 2012.gadā no Francijas kluba "Lille", transfēram izmaksājot aptuveni 32 miljonus mārciņu (36 miljonus eiro). Pēc pievienošanās "Chelsea" klubam Beļģijas izlases zvaigzne kļuva par vienu no labākajiem futbolistiem pasaulē.

"Chelsea" sastāvā Azārs kopumā aizvadījis 352 spēles un guvis 110 vārtus. Nupat aizvadītajā sezonā viņš premjerlīgā iesita 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Azāra kontā arī 100 spēles Beļģijas izlasē, tajās gūstot 30 vārtu.

Jau pērn Azārs cerēja uz nokļūšanu Madrides "Real" klubā, taču darījums tā arī nenotika, bet pēc šī gada UEFA Eiropas līgas fināla, kurā "Chelsea" uzvarēja, beļģis neslēpa, ka šīs, visticamāk, ir atvadas no Anglijas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu