Stojanovičs: Latvijas izlasei pietrūkst līdera

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas futbola izlasei pašlaik pietrūkst īstena līdera laukumā un ārpus tā, tāpēc komanda nespēj straujāk progresēt, uzskata valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas izlase piektdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar 0:3 zaudēja Izraēlai. Tādejādi Latvijas futbolisti zaudējuši visās trijās līdz šim ciklā aizvadītajās spēlēs. 

Stojanovičs, protams, nebija apmierināts ar padoto sniegumu, kā arī paskaidroja iemeslus neveiksmēm ilgtermiņā.

"Uzskatu, ka viens no lielākajiem Latvijas izlases mīnusiem ir līdera trūkums. Līderis ir nepieciešams, lai aiz sevis vestu pārējos. To ceturtdien arī teicu savā uzrunā spēlētājiem. Katrai izlasei ir šāds līderis. Mums tāds jāatrod pēc iespējas ātrāk. Jāatrod vai kāds jāizveido par līderi," savas domas pauda futbola treneris.

Stojanovičs sacīja, ka sākumsastāvu mačā pret Izraēlu izvēlējās, balstoties uz labo spēli Varšavā pret Poliju marta nogalē. Tāpēc arī starta vienpadsmitnieks bijis gadrīz tāds pats (ar vienu izmaiņu, jo Vjačeslavs Isajevs guva traumu). Galvenā trenera mērķis ir atstrādāt futbolistu sadarbības līdz automātiskumam, tāpēc viņš nebija plānojis lielas izmaiņas starta sastāvā. 

Pēc mača gan Stojanovičs sacīja, ka spēles laikā būtu veicis piecas vai sešas maiņas, taču tas oficiālās cīņās nav iespējams.

"Ļoti labi apzinos Latvijas futbola reālo situāciju. Daru savu darbu ar cerību, ka katrā spēlē kļūsim arvien labāki. Dažās pozīcijās mums ir nopietns spēlētāju deficīts. Tā ir liela problēma, jo daudziem jāspēlē sev neierastās pozīcijās. Strādāsim, lai situāciju uzlabotu," pauda Latvijas futbola izlases vadītājs.

Vārtos spēli pret Izraēlu sāka Pāvels Šteinbors, bet no laukuma spēlētājiem starta vienpadsmitniekā bija Kaspars Dubra, kurš šajā mačā bija komandas kapteinis, Mārcis Ošs, Vitālijs Maksimenko, Oļegs Laizāns, Artūrs Karašausks, Deniss Rakels, Kristers Tobers, Jānis Ikaunieks, Roberts Savaļnieks un Vladislavs Gutkovskis.

Vēl G apakšgrupā Latvijas nākamā pretiniece Slovēnija viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Austrijai, kurai uzvaras vārtus 74.minūtē guva Gido Bērgštalers. Slovēņi pēc šī mača dosies uz Rīgu, kur pirmdien mēros spēkus ar Latviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu