Ošs: Nevajag meklēt attaisnojumus - vajag katram paskatīties pašam uz sevi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas futbola izlasei nevajag meklēt attaisnojumus tik neveiksmīgiem rezultātiem, kādi bijuši pēdējos gados, bet tā vietā katram spēlētājam ir jāpaskatās pašam uz sevi un jāizdara secinājumi, pēc neveiksmes pret Izraēlu teica komandas aizsargs Mārcis Ošs.

Latvijas futbola izlase piektdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:3 zaudēja Izraēlai, kam visus trīs vārtus guva Erans Zahavi. Viņš šajā ciklā trīs cīņās izcēlies jau ar septiņiem precīziem raidījumiem.

"Protams, rezultāts ir nepatīkams, bet tas noteikti atbilst spēles gaitai. Mēs bijām daudz lēnāki par viņiem, turklāt bija sajūta, ka arī smagnējāki. Nevaram šo zaudējumu norakstīt uz karstajiem laikapstākļiem, laukumu vai vēl kaut ko citu. Viņi mūs apspēlēja, un rezultāts ir likumsakarīgs," pikts pēc zaudējuma bija Ošs.

"Pēc pirmā puslaika treneris teica, ka nevajag baidīties spēlēt - ja esam futbolisti, mums to vajag darīt. Ja baidīsimies, tālāk par centru netiksim. Šoreiz tālāk par to arī netikām. Ja arī tikām, tad tālākā fāzē bumbu tik un tā zaudējām. Grūti kaut ko komentēt, no spēles uz spēli atkārtojas viens un tas pats. Vai pietrūkst meistarības, vai kaut kas vairāk - grūti teikt."

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi jau 11 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

"Ja katru reizi rezultāts ir negatīvs un zaudē vienu spēli pēc otras, zūd ticība un pārliecība - saņemot bumbu, šķiet, ka to zaudēsi un ka desmit pretinieki skrien virsū. Ja mēs zaudējam, meistarība mums ir vājāka nekā pretiniekiem, tur nav ko noliegt," izteicās Ošs.

"Treneris jau brīdināja, ka Zahavi var šķist neaktīvs, bet vienā brīdī, tiekot pie bumbas, viņš var būt bīstams. Tas arī pierādījās - uzbrucējam ne vienmēr jābūt aktīvākajam, bet īstajā brīdī un laikā vienkārši ir jābūt precīzam. Viņš parādīja, ka ir augstas klases uzbrucējs un savas iespējas izmantoja," pauda Latvijas izlases aizsargs.

Latvijas izlasei piektdien bija problēmas ar bīstamu vārtu gūšanas momentu izveidošanu, bet tā tas bijis arī iepriekšējās spēlēs, komandai parasti paļaujoties uz standartsituācijām.

"Jāmeklē vaina pašos sevī, nevar visu laiku paļauties uz standartsituācijām. Kaut kas no spēles arī jāizveido. Nav patīkami cerēt visu laiku uz standartsituācijām," uzsvēra Ošs.

"Kā jau teicu, varēja just, ka pret Izraēlu esam smagnējāki un lēnāki. Līdz ar to fiziski pagurām. Pirmās 20 minūtes turējām līdzi, taču pēc tam nosēdāmies un nespējām fiziski un emocionāli piecelties. Bet kāpēc mēs neesam fiziski gatavi, ja lielākai daļai spēlētāju sezona rit pilnā sparā, man grūti teikt."

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs jau pirmdien, kad uzņems Slovēniju.

"Skaidrs, ka pret Slovēniju mūs negaida viegla spēle. Šai izlasei ir meistarīgi spēlētāji, bet mums pretī jāliek komandas spēle - pa vienam vai diviem mums nekas neizdosies. Ja gribam kaut ko izcīnīt, mums ir jācenšas cīnīties kā vienotai komandai. Šobrīd mums pagaidām neizdodas," atzina aizsargs.

"Treneris pret jebkuru komandu piedāvā taktiku līdz pēdējai vīlei, tāpēc tas ir atkarīgs no tā, kā to izpildām. Pagaidām mēs to nespējam - nesanāk vai pietrūkst meistarības, to grūti pateikt.

Nevajag meklēt attaisnojumus - vajag katram paskatīties pašam uz sevi."

G apakšgrupā pēc trim spēlēm ar deviņiem punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, trīs punkti ir Austrijai, divi - Slovēnijai, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu