Marcinkēviča trillerī sasniedz Brešas turnīra finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Marcinkēviča
Diāna Marcinkēviča Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas trešā rakete sieviešu tenisā Diāna Marcinkēviča sestdien Itālijā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres Brešas W60 sērijas turnīra vienspēļu finālu.

Pasaules ranga 268.vietas īpašniece Marcinkēviča spraigā pusfināla cīņā ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:3), 7-6 (8:6) pieveica itālieti Deboru Kjēzu, kura ir WTA ranga 322.vietas īpašniece un kura turnīrā piedalījās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Cīņa ilga teju trīsarpus stundas, katram no setiem noslēdzoties taibreikā. Vēl izšķirošajā, trešajā, setā Marcinkēviča atradās iedzinējos ar 3-5, tomēr pretiniece neizservēja maču un Latvijas pārstāve atspēlējās, novedot cīņu līdz taibreikam un beigās gūstot uzvaru spēlē.

Par iekļūšanu finālā Marcinkēviča saņēmusi 48 WTA ranga punktus, kas viņai palīdzēs veikt kāpumu rangā.

Pirmās kārtas cīņā Marcinkēviča ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-4 pieveica ar septīto numuru izlikto bulgārieti Viktoriju Tomovu, kura WTA rangā atrodama 174.pozīcijā, bet otrās kārtas duelī ar 6-4, 6-3 uzveica itālieti Dalilu Spiteri, kura reitingā ir 504.pozīcijā.

Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 3-6, 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja austrālieti Zoju Haivsu, kura reitingā ieņem 197.pozīciju.

Šī turnīra dubultspēļu sacensībās Marcinkēviča nepiedalās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu