Latvijas volejbolisti otro reizi Eiropas Zelta līgā pārspēj Beļģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: www.cev.eu

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas mačā viesos pārspēja Beļģijas valstsvienību, svinot savu otro uzvaru šajā turnīrā

Panākums Latvijai arī ļāvis nosargāt vietu Zelta līgas turnīrā.

Latvija viesos ar 3-1 (16:25, 25:21, 25:22, 25:23) pieveica Beļģiju.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 20 punktiem bija Atvars Ozoliņš, bet Zigurds Adamovičs pievienoja vēl 15 punktus.

Jau spēles sākumā pāris punktu pārsvaru ieguva Beļģija, tomēr Latvija rezultātu izlīdzināja, panākot 7:7. Pirmā seta turpinājumā beļģi panāca 11:8, bet no nākamajiem desmit punktiem Latvijas pretinieki ieguva vēl septiņus, iekrājot drošu pārsvaru, kas palīdzēja gūt uzvaru setā ar 25:16.

Otrajā setā latvieši demonstrēja labāku volejbolu un ar pretiniekiem cīnījās punkts punktā, taču neliels pārsvars bija pašmāju volejbolistiem. Galotnē Latvijas volejbolisti spēja veikt nelielu atrāvienu un setu noslēdza ar uzvaru 25:21.

Nākamajā setā latvieši veica ātru izrāvienu panākot 5:1, bet beļģi spēja reabilitēties, samazinot rezultātu līdz 4:5. Latvija gan spēja nostiprināt pārsvaru un trešā seta otrajā pusē panāca 18:12. Seta izskaņā Latvijai piederēja solīds 6-7 punktu pārsvars, tomēr igauņi atguva vairākus punktus un atjaunoja intrigu. Tiesa, latvieši spēja setu noslēgt sev par labu un pa setiem pārņemt vadību 2-1.

Ceturtajā setā abas komandas demonstrēja līdzvērtīgu spēli, beļģiem panākot 10:10. Arī nākamos desmit punktus abas izlases dalīja uz pusēm spēles tablo rādot 15:15, bet neilgu brīdi vēlāk Kristaps Platačs panāca 18:16. Seta turpinājumā latvieši lieliski darbojās aizsardzībā un komandas kapteinis Toms Švans ar spēcīgu servi panāca 21:18. Beļģijas izlases treneris pēc Švana lieliskās serves paņēma pusminūtes pārtraukumu, cerot, ka izdosies salauzt latviešu emocionālo pacēlumu. Šis taktiskais gājiens mājiniekiem ļāva izlīdzināt spēli pie rezultāta 21:21, tomēr galotnē latvieši parādīja raksturu un izcīnīja uzvaru setā, kā arī spēlē.

Latvijas izlase Eiropas Zelta līgu uzsāka ar zaudējumiem Turcijas un Slovākijas izlasēm, bet jūnija sākumā Sporta namā "Daugava" latvieši četru setu cīņā izcīnīja savu pirmo uzvaru pār Beļģijas izlasi. Tādējādi latvieši abās savstarpējās cīņās izcīnījuši uzvaras.

Nākamā spēlē Latvijas izlasei ir paredzēta trešdien pret Slovākijas izlasi, bet sestdien tā mājās atkārtoti spēkosies ar Turcijas valstsvienību.

Pirms tam sestdien Turcija savā laukumā ar 3-0 (25:15, 25:11, 25:17) sagrāva Slovākiju.

Grupā vadībā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Turcija, kam ar septiņiem punktiem tikpat mačos seko Latvija, bet trīs punkti ir Slovākijai. Ceturtā ar diviem punktiem ir Beļģija.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

Latvijas izlasei šajā turnīrā gan nevar palīdzēt valsts labākais volejbolists Hermans Egleskalns, kuram šogad bija ģimenes pieaugums, tāpēc viņš devis priekšroku laika pavadīšanai ar tuviniekiem. Savukārt pirms turnīra traumu guva talantīgais cēlājs Edvīns Skrūders.

Maijā Latvijas izlase pārbaudes spēlēs ar Baltkrieviju vispirms uzvarēja piecos setos, bet pēc tam cieta zaudējumu četros setos.

Arī šajā sezonā darbu ar Latvijas izlasi turpina igauņu speciālists Avo Kēls, bet viņam izvirzīts uzdevums aizvest komandu līdz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pagājušajā gadā Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu. Šogad pretinieki būs daudz spēcīgāki, turklāt visi rudenī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas valstsvienība neiekļuva.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas Zelta līgā:

cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija);

otrais temps - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);

diagonāle - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);

pirmais temps - Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");

libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu