Kārlails: Treneri ir panākuma atslēga, kāpēc Latvijai ir četri NBA spēlētāji (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijā ir labi basketbola treneri, kuri pamana un attīsta talantīgus jauniešus, tāpēc tik mazai valstij šosezon bija četri spēlētāji Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzskata Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Rīgā svētdien tika atklāta "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā. Nometne tiek rīkota sadarbībā ar NBA.

Nometnes atklāšanas pasākumā piedalījās visi četri Latvijas basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA klubus - Porziņģis, Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans").

Tāpat nometnē piedalās arī 2014. gada Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Anete Jēkabsone-Žogota un Latvijas izlasē 195 spēles aizvadījusī Gunta Baško.

"Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne ilgs līdz 12. jūnijam. Nometne pulcē 64 labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no 26 Eiropas valstīm.

Nometnes atklāšanas pasākumā Kārlails sarunā ar Latvijas medijiem sacīja, ka, viņaprāt, pateicoties lieliskiem treneriem šosezon NBA bija četri latviešu basketbolisti. Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvijai ir arī lieliskas basketbolistes.

"Tas ir superīgi. Domāju, ka atslēga ir lieliskie treneri, kuri pamana talantu jau agrā vecumā un zina, kā to attīstīt. Kristaps, Kurucs, brāļi Bertāni... Latvijai ir arī labas basketbolistes. Cik esmu redzējis šajā nometnē, ir potenciāls arī citiem jauniešiem."

"Domāju, ka šī ir lieliska nometne. Tā ir lieliska iespēja šiem jauniešiem no visas Eiropas. Daudzi jaunieši ir arī tieši no Latvijas. Šie jaunieši ir ielā sajūsmā mācīties no NBA spēlētājiem un treneriem, kā arī WNBA spēlētājām. Tas ir liels notikums," sacīja Kārlails.

"Es vienmēr cenšos iemācīties kaut ko jaunu. Eiropas basketbols ir pozitīvi ietekmējis NBA spēli, tāpēc šī nometne man ir lieliska iespēja pašam iemācīties kaut ko jaunu."

Kārlails visiem jaunajiem basketbolistiem iesaka saglabāt neatlaidību, jo tā noderēs jebkurā dzīves jomā, ja arī neizdosies kļūt par profesionāliem sportistiem.

"Jebkurā dzīves jomā svarīga ir neatlaidība. Ja mīli šo spēli, esi neatlaidīgs, ievēro darba ētiku."

Kārlails iepriekšējās dienās viesojās Porziņģa dzimtajā pilsētā Liepājā. Viņš tur arī aizvadījis treniņu, strādājot ar aptuveni 14 gadus veciem jauniešiem.

"Divarpus dienas lieliski pavadīju laiku Liepājā kopā ar Kristapu un viņa ģimeni. Pilsēta un pludmale ir ļoti skaista. Nedaudz pastrādāju ar bērniem, kas ir līdzīgi, bet nedaudz jaunāki par šiem (nometnes dalībniekiem)." 

"Mavericks" treneris uzslavēja, ka Porziņģis devis lielisku iespēju daudziem bērniem no visas Latvijas strādāt NBA spēlētāju un treneru vadībā.

Kārlails arī pauda prieku, lai laikapstākļi Latvijā šajās dienās ir bijuši lieliski. Viņaprāt, laiks esot līdzīgs kā ASV pilsētā Sandjego.

"Laikapstākļi ir lieliski. Šeit ir tā kā Sandjego (smejas). Saprotu, ka šobrīd šeit ir nedaudz siltāk nekā parasti. Līdz šim pavadītais laiks šeit ir bijis lielisks. Vakar ierados Rīgā, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad varēšu doties ekskursijā. Pilsētai ir vairāk nekā 800 gadus bagāta vēsture."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu