Foto: Rīgā sadarbībā ar NBA atklāj jauno talantu nometni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Svētdien, 9. jūnijā, Rīgā tika atklāta 18."Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā.

Nometne ilgs līdz 12.jūnijam. Tā norisinās sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) un Latvijas Basketbola savienību (LBS). Nometnē piedalās 64 jaunie basketbolisti un basketbolistes vecumā līdz 17 gadiem no kopumā 26 Eiropas valstīm.

No Latvijas uz nometni uzaicināti Madlēna Ģērķe, Kristiāna Kulačkovska, Marta Daniela Leimane, Līna Loceniece, Krišs Helmanis, Rodijs Mačoha un Toms Skuja.

"Basketball Without Borders Europe 2019" darbā piedalās vairāki pašreizējie un bijušie NBA spēlētāji, tostarp latviešu basketbolisti Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets") un Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), kā arī Sems Dekers (Vašingtonas "Wizards") un Džonatans Aizeks (Orlando "Magic").

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pārstāv bijusī Konektikutas "Sun" un Fīniksas "Mercury" spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota un Rafaela Maskiadri (Losandželosas "Sparks"). Nometnē piedalās arī Gunta Baško, kura piektdien aizvadīja savu karjeras pēdējo spēli valstsvienībā.

Nometnē strādā Porziņģa pārstāvētā kluba "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails un NBA klubu galveno treneru asistenti Džamals Mozlijs ("Mavericks") un Pablo Pridžioni (Minesotas "Timberwolves"), kā arī NBA spēlētāju attīstības treneri Kamerons Hodžs ("Spurs") un Maikls Rafins ("Pelicans"). Nometnes fiziskās sagatavotības treneris ir Keisijs Smits ("Mavericks").

Tikmēr nometnes direktori or serbs Marins Sedlāčeks (Filadelfijas "76ers") un austrālietis Patriks Hants (Pasaules Basketbola treneru asociācijas prezidents).

"Basketball Without Borders Europe 2019" pulcē labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no visas Eiropas, lai dotu iespēju mācīties no esošajiem un bijušajiem NBA un nacionālo izlašu spēlētājiem un treneriem, kā arī sacensties ar labākajiem jaunajiem spēlētājiem reģionā.

Treneri vadīs dažādas aktivitātes laukumā un ārpus tā, tajā skaitā efektīvu pārvietošanos laukumā, prasmju pilnveidošanas stacijas, metienu un prasmju sacensības, 5x5 basketbola spēles un ikdienas prasmju seminārus, koncentrējoties uz veselību, līderu dotībām un komunikāciju.

Nometnes noslēgumā viens jaunais basketbolists un viena basketboliste tiks atzīti par "BWB Europe MVP". Programmas "NBA Cares" ietvaros spēlētāji un treneri, tai skaitā NBA spēlējošie Latvijas basketbolisti, viesosies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, kur apciemos bērnus un viņu vecākus.

NBA un FIBA kopā ir organizējušas jau 57 "BWB" nometnes 28 valstu 36 pilsētās piecos kontinentos. "BWB" ir uzņēmusi vairāk nekā 3400 dalībnieku no 129 valstīm un teritorijām. Nodarbības vadījuši vairāk nekā 290 pašreizējie vai bijušie NBA un WNBA spēlētāji un spēlētājas, kā arī 230 treneri no visām 30 NBA komandām. 60 "BWB" nometnes dalībnieki ir tikuši draftēti NBA, bet seši "BWB" nometnes dalībnieki ir noslēguši līgumus kā brīvie aģenti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu