Kurucs: NBA debijas sezona bija laba, tomēr no sevis gaidīju vairāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Ieva Makare/LETA

Rodions Kurucs ir priecīgs par savu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debijas sezonā, tomēr viņš no sevis gaidījis vēl vairāk, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas basketbolists.

Rīgā svētdien tika atklāta "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā. Nometne tiek rīkota sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA).

Nometnes atklāšanas pasākumā piedalījās visi četri Latvijas basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA klubus - Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans").

Pusaudža gados uzaicinājumu piedalīties šādā nometnē saņēma arī Kurucs.

"Mani divreiz aicināja uz šo nometni, bet abas reizes, kad gribēju braukt, es diemžēl saslimu. Tāpēc šeit esmu pirmo reizi. Ir forši piedalīties šajā nometnē nu jau kā viesim (NBA spēlētājam - aut.)," sacīja Kurucs.

Nometne pulcē 64 labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no 26 Eiropas valstīm. Jaunajiem talantiem nometnē ir iespēja trenēties un aprunāties ar NBA spēlētājiem un treneriem.

"Es prasītu, cik agresīvi ir jāspēlē un kā sagatavoties NBA spēlēm. Vēl es noteikti jautātu, kā atšķiras Eiropas un NBA basketbols. Tas palīdzētu uzzināt, kā spēlēt gan tur, gan tur," teica Kurucs.

Pašlaik 21 gadu vecais Latvijas basketbolists savā NBA debijas sezonā "Nets" komandas sastāvā aizvadīja 63 spēles regulārajā čempionātā, vidēji atzīmējoties ar 8,5 punktiem.

Savukārt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā Kurucs aizvadīja 4 mačos, vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.

"Ir patīkami, bija laba sezona. Tomēr no sevis gaidīju vēl vairāk. Vienmēr var vairāk un labāk. Kopumā nospēlēju labi - darīju, ko varēju. Izmantoju minūtes, cik man tās bija dotas. Strādāšu visu vasaru, lai uzlabotu savu sniegumu nākamsezon," apņēmību pauda Kurucs.

"Nets" basketbolists vasaras ievadā aizvadīja treniņus Spānijas galvaspilsētā Madridē, bet turpinājumā viņam plānota dalība NBA Vasaras līgā Lasvegasā (turnīrs risināsies no 5. līdz 15. jūlijam).

"Biju trenēties Spānijā, lai pamainītu vidi, lai nebūtu jātrenējas vienā zālē. Pēc tam braukšu uz Bruklinu, lai gatavotos NBA Vasaras līgai Lasvegasā. Tur man nav paredzēta konkrēta loma vai uzdevums - galvenais būs izbaudīt basketbolu."

"Man jau tagad ļoti gribas spēlēt basketbolu. Ļoti vēlos strādāt, lai uzlabotu savu sniegumu."

Rodiona brālis Artūrs Kurucs kopā ar Latvijas U-19 izlasi gatavojas Pasaules kausa izcīņai. Paredzams, ka viņš būs komandas līderis.

Nesen tika aizvadītas divas pārbaudes spēles pret Krievijas vienaudžiem, kurās Artūrs Kurucs guva 23 un 27 punktus (efektivitātes rādītājs 26 un 31).

"Biju skatīties, kā bračka spēlē. Forši, ka viņš tik labi nospēlēja. Viņam bija ļoti labs efektivitātes rādītājs. Vakar (sestdien) viņš nospēlēja kā monstrs. Vienmēr esmu gribējis uzspēlēt pasaules čempionātā. Žēl, ka mums tas neizdevās ar 1998. gadiem. Ceru, ka viņš to izbaudīs, jo tas būs svarīgs notikums viņa karjerā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu