Latvijas futbolisti spēkosies ar Slovēnijas izlasi (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu futbola izlase pirmdien Rīgā, "Daugavas stadionā", aizvadīs 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Slovēnijas valstsvienību. Mača sākums plkst. 21.45.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā Latvijas izlase ar 3 zaudējumiem 3 spēlēs ieņem pēdējo vietu. Latvijas futbolisti martā izbraukumā ar 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai un ar 0:2 arī Polijai, bet pagājušajā piektdienā savā laukumā ar 0:3 tika atzīts Izraēlas pārspēks.

Savukārt Slovēnijas futbolisti ar 2 neizšķirtiem un 1 zaudējumu ierindojas pirmspēdējā vietā G apakšgrupā. Slovēņi martā spēlēja neizšķirti 1:1 pret Izraēlu un Ziemeļmaķedoniju, bet pagājušajā piektdienā ar 0:1 izbraukumā piekāpās Austrijas futbolistiem.

Slovēnijas izlases spilgtākā zvaigzne ir Jans Oblaks, kurš ikdienā pārstāv Spānijas klubu Madrides "Atletico". Pašlaik 26 gadus vecais futbolists tiek uzskatīts šobrīd par vienu no labākajiem futbola vārtsargiem pasaulē.

Jans Oblaks
Jans Oblaks Foto: EPA/Scanpix

Zīmīgi, ka Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs bija Slovēnijas valstsvienības stūrmanis laika posmā no 2011. līdz 2012. gadam. Tieši Stojanoviča vadībā 2012. gadā Oblaks debitēja valstsvienībā, tobrīd būdams 19 gadus vecs.

Tāpat pretinieku sastāvā jāatzīmē 31 gadu vecais pussargs Josips Iličičs, kurš šosezon "Atlanta" komandas sastāvā Itālijas A sērijas čempionātā 12 vārtus.

Gaidāmā spēle Latvijas izlases aizsargam Vitālijam Maksimenko varētu būt mazliet īpašāks notikums nekā citi mači valstsvienībā, jo viņš maija beigās Ļubļanas "Olimpija" komandas sastāvā izcīnīja Slovēnijas kausu.

Latvijas un Slovēnijas futbola izlases savā starpā tikušās trīs reizes, taču tas noticis jau visai sen. 2004. gadā pārbaudes spēlē ar 1:0 uzvarēja Latvijas futbolisti, bet pirms tav divas tikšanās noslēdzās ar slovēņu panākumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - 1999. gadā Latvija zaudēja ar 1:2 un 1998. gadā ar 0:1.

Tāpat kā iepriekšējā mačā pret Izraēlu, arī spēlē pret Slovēniju nepiedalīsies 2018. gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks, kurš komandai nevar palīdzēt savainojuma dēļ.

Latvijas valstsvienība patlaban Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 133. vietā, bet Slovēnija atrodas 63. pozīcijā.

Slovēnijas izlase nav spējusi izcīnīt uzvaru iepriekšējos 9 mačos pēc kārtas, taču šajās spēlēs 5 reizes bijis neizšķirts.

Savukārt Latvijas valstsvienība nav uzvarējusi jau 11 spēlēs pēc kārtas, turklāt šajā posmā piedzīvoti 6 zaudējumi.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies G apakšgrupas divas labākās izlases.

 
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu