Treneris: Kurucam paredzu spožu nākotni NBA

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas basketbolistu Rodionu Kurucu gaida spoža nākotne Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), sarunā ar TVNET izteicās Argentīnas basketbola leģenda Pablo Pridžioni, kurš šosezon strādāja par treneri Bruklinas "Nets" komandā, bet šajās dienās viņš ieradies Rīgā uz "Basketball Without Borders" talantu nometni.

Rīgā svētdien tika atklāta "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā. Nometne tiek rīkota sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA).

Nometnes atklāšanas pasākumā piedalījās visi četri Latvijas basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA klubus, - Kurucs, Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans").

Pašlaik 42 gadus vecais argentīnietis šosezon bija viens no treneriem Kuruca pārstāvētajā "Nets" komandā, bet nākamsezon viņš būs viens no galvenā trenera palīgiem NBA klubā Minesotas "Timberwolves".

"Domāju, ka viņam priekšā ir spoža nākotne. Viņš ir lielisks puisis, ar kuru ir patīkami strādāt. Viņam ir gan fiziskie, gan psiholoģiskie dotumi, lai spēlētu NBA," sacīja Pridžioni, kuram šī bija pirmā sezona kā trenerim NBA komandā.

"Viņš šosezon deva lielu ieguldījumu mūsu komandā. Decembrī mums bija ļoti labs izrāviens, kad viņš kļuva par starta piecnieka spēlētāju. Mēs pēc tam ar viņa palīdzību sasniedzām labu uzvaru un zaudējumu bilanci. Viņš deva komandai ļoti pozitīvu pienesumu, palīdzot dažādos veidos - cīņu par atlēkušajām bumbām, ātru skriešanu, labu metienu, aizsardzību, neatlaidību."

Pašlaik 21 gadu vecais Latvijas basketbolists savā NBA debijas sezonā "Nets" komandas sastāvā aizvadīja 63 spēles regulārajā čempionātā, vidēji atzīmējoties ar 8,5 punktiem.

Savukārt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā Kurucs aizvadīja 4 mačos, vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.

"Viņam patīk strādāt, tas palīdz progresēt. Viņam ir iespēja kļūt par labu spēlētāju, jo ir vēl potenciāls kur augt. Esmu sajūsmā - vēlos redzēt viņu spēlējam nākamajos gados," piebilda Pridžioni.

Argentīnas basketbolists 2012. gadā pievienojās Ņujorkas "Knicks" komandai, bet pēc tam viņš kā spēlētājs pārstāvēja arī NBA klubus Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Clippers".

Pablo Pridžioni
Pablo Pridžioni Foto: Reuters/ScanPix

Pridžioni basketbolista karjeras lielāko daļu pavadīja Spānijā, lielākos panākumus gūstot "Baskonia" un Madrides "Real" komandās.

2008. gadā Argentīnas izlases sastāvā Pridžioni izcīnīja bronzas medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu