Paula Jonasa komentāri pēc sacensībām Sočos

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juan Pablo Acevedo

Melnās jūras krastā esošajā Orlyonok trasē 8. un 9. jūnijā norisinājās FIM Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem 8. posms. Orlyonok trase ir viena no ātrākajām čempionāta pieturvietām, sportistiem sacensību laikā nereti sasniedzot galvu reibinošu tempu, kas nereti rezultējas šausminošos kritienos. Izņēmums nebija arī šī nedēļas nogale. Par laimi latviešu sportistam Paulam Jonasam izdevās izvairīties no kļūdām, kas posma kopvērtējumā dāvāja atlētam 7. vietu divu braucienu summā.

Sestdien notikušajā kvalifikācijas braucienā Pauls pirmajos apļos atradās 8. vietā, piektajā aplī pakāpās uz 7. pozīciju, tomēr dažus apļus vēlāk noslīdēja uz 10. vietu, kurā esot arī finišēja. Pēc brauciena sportists atzina, ka “centies braukt pēc iespējas uzmanīgāk, lieki neriskējot un cenšoties izvēlēties labākās trajektorijas svētdienas sacīkstei”.

Svētdien saules apspīdētajā trasē, gaisa temperatūrai sasniedzot 30 grādu atzīmi, pirmo finālbraucienu Jonass uzsāka, kā pirmajā mirklī šķita, bezcerīgi, taču latviešu sportistam raksturīgajā manierē Pauls pamanījās jau pirmā apļa izskaņā meistarīgi apsteigt konkurentus un ierindoties Top10, kurā noturējās arī visa brauciena garumā un finišēja 7. vietā. Otro finālbraucienu Jonass sāka veiksmīgāk, jau pirmajā aplī esot starp pieciem labākajiem atlētiem, un, lai gan sacīkstes gaitā Paulu vairākas reizes apdzina, latvietis finišēja 6. pozīcijā.

“Esmu apmierināts ar aizvadīto nedēļas nogali, kurā pēc diviem stabiliem braucieniem spēju uzrādīt 7. labāko rezultātu posma kopvērtējumā. Jutos labi, tādēļ arī relatīvi karstie laikapstākļi nespēja mani izsist no ritma,” lakonisks ir Jonass, piebilstot vien, ka ar nepacietību gaida jau nākamajās brīvdienās Ķegumā notiekošo Latvijas MXGP. 

Foto: Juan Pablo Acevedo

“Domāju, ka spēšu sarūpēt saviem faniem patīkamām emocijām bagātu posmu, kura izskaņā, protams, centīšos cīnīties par augstākajām vietām un pakāpties uz iespējami labāku pozīciju arī čempionāta kopvērtējumā,” teic šobrīd MXGP ranga tabulā 11. vietā esošais latvietis.

Foto: Juan Pablo Acevedo

Kā jau ziņots, nākamais FIM Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem notiks 15. un 16. jūnijā Ķegumā, kur vietējo skatītāju un fanu atbalsts būs īpaši nozīmīgs.

Foto: Juan Pablo Acevedo
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu