"French Open" rīkotāji noraida kritiku par slikti saplānotu spēļu grafiku

CopyDraugiem X Whatsapp
"French Open" tenisa korts
"French Open" tenisa korts Foto: EPA/Scanpix

Francijas atklātā čempionāta organizatori aizstāv savus turnīra laikā pieņemtos lēmumus saistībā ar spēļu norises vietu plānošanu, kā rezultātā sieviešu pusfināla mači netika aizvadīti uz centrālā korta.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) kritika organizatoru virzienā bija par to, ka tie nekvalitatīvi plānojuši spēļu kalendāru, tādējādi sieviešu pusfināli netika aizvadīti centrālajā kortā, bet gan Sjūzijas Lenglēnas un Simonas Matjē vārdos nosauktajos kortos. Tāpat viena no vīriešu pusfināla spēlēm netika aizvadīta centrālajā kortā.

Savukārt turnīra direktors Gijs Forgē medijiem pastāstīja, ka cīnīties ar lielo vēju un nelabvēlīgajiem laikapstākļiem nav bijis viegli.

"Pieņemtie lēmumi nebija pasliktinoši, drīzāk šāda rīcība bija labākais iespējamais risinājums, ņemot vērā, ka laikapstākļi bija nestabili un vēja ātrums brīžiem sasniedza 22 metrus sekundē," teica Forgē.

Tikmēr vīriešu pusfināls piektdien starp Novaku Džokoviču un Dominiku Tīmu tika aizvadīts uz centrālā korta, kurā gan nācās spēli vairākkārt pārtraukt. Dueļa trešajā setā spēle tika pavisam apturēta un pārcelta uz nākamo dienu, jo pirms tam maču divreiz pārtrauca lietus dēļ.

Pēc otrā pārtraukuma lietus vairs Parīzē nebija manāms, un maču it kā varēja atkal turpināt, tomēr Forgē pieņemto lēmumu pamatoja ar spēcīgo vēju. "Mums pieejamā laika prognoze rādīja, ka vējš varētu pieņemties spēkā, kā arī viss liecināja par atkārtotām lietusgāzēm," sacīja turnīra direktors.

Tāpat Forgē noliedza baumas par to, ka pasaules pirmā rakete Džokovičs spēles arēnu bija pametis vēl pirms mačs tika oficiāli atcelts, piebilstot, ka serbs devās prom uzreiz pēc oficiālā paziņojuma.

"Skaidrs, ka sākot ar 2020.gadu, šādas problēmas mūs vairs neskars," teica turnīra direktors, piebilstot, ka izvelkamais jumts līdz nākamā turnīra sākumam būs darba kārtībā.

Par šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju vīru konkurencē kļuva spānis Rafaels Nadals, izcīnot savu 12."Grand Slam" titulu, bet sieviešu turnīrā labākā bija austrāliete Ešlija Bārtija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu