Stojanovičs: Slovēnijā pēc tādas sakāves futbolisti ielās nedrīkstētu rādīties (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Ja Slovēnijā kāda futbola komanda ciestu tik kaunpilnu sakāvi kā Latvijas izlase pirmdien 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē, tad futbolisti vēl ilgi nedrīkstētu iet ārā no mājām, baidoties no fanu reakcijas, pauda valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas izlases futbolisti pirmdien savā laukumā ar 0:5 (0:4) kapitulēja Slovēnijas priekšā, ciešot ceturto zaudējumu četrās aizvadītajās EČ kvalifikācijas cikla spēlēs. Vārtu attiecība šajos mačos ir 1:13 Latvijai par sliktu.

Jāizceļ gan, ka vienīgie gūtie vārti fiksēti pirmajā spēlē pret Ziemeļmaķedoniju, taču ... tad pretinieki bumbu iesita savos vārtos.

"Cieņa pret uzvilkto kreklu, pašatdeve un motivācija ir īpašības, kurām jāpiemīt katram futbolistam, kas iziet laukumā. Tām jābūt vēl stiprākām, spēlējot valsts izlasē. Latvijas izlases spēlētājos to redzēju tikai spēlē pret Poliju. Slovēnija mums uzskatāmi parādīja, kā laukumā jāizskatās un jādarbojas valsts izlasei," sacīja Stojanovičs.

Latvijas vienības treneris sacīja, ka latvieši laukumā pieļāva muļķīgas un bērnišķīgas kļūdas, kas arī noveda pie graujošā zaudējuma. Viņaprāt, Latvijas izlasei paveicās, ka pēc piektajiem gūtajiem vārtiem Slovēnija nomierinājās.

"Esam situācijā, kad nāksies mainīt daudzas lietas. Tuvākajās dienās tikšos ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu, lai godīgi un tieši viņam izteiktu savas domas par turpmāko darbu. Šādi tas nedrīkst turpināties."

Stojanovičs arī sacīja, ka šā modeļa izlases futbolistiem nav nākotnes šajā sporta veidā, ja viņi turpinās darboties tikpat vieglprātīgi un bezatbildīgi. Viņš arī izteicās, ka uzņemas daļu atbildības par sliktajiem rezultātiem, jo izvēlējās sastāvu visos mačos. 

"Mačs pret Slovēniju bija vienkārši katastrofa. Jā, tā ir labāka komanda, bet jābūt pašcieņai. Nedrīkst izritināt sarkano paklāju un teikt: nāciet un gūstiet tik vārtu, cik vēlaties! Jūtos apkaunots," tiešs un skarbs bija treneris.

Savu debiju Latvijas izlasē pirmdien piedzīvoja vien 19 gadus vecais Daniels Ontužāns, kurš laukumā devās, kad rezultāts jau bija 0:5. Stojanovičs uzteica Ontužāna atdevi un attieksmi.

"Viņš parādīja, ar kādu attieksmi jādodas laukumā. Pārliecināts par sevi, atbrīvots, pat smaidīgs. Mums komandā ir spēlētāji, kuri izlasē aizvadījuši jau 30 vai 50 spēles, bet bija nobijušies kā mazi bērni. Ontužāns parādīja, ka ciena šo valsti un tās futbola izlasi," jauno spēlētāju slavēja Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

"Man nav vienalga. Pārstāvam Latvijas valsti, karogu. Nešķiet, ka spēlētājiem tas ir kas īpašs. Slovēnijā vai jebkurā citā futbola lielvalstī viņi pēc šāda kaunpilna zaudējuma nedrīkstētu rādīties ielās. Šeit tā nav. Staigā brīvi. Nezinu, kas notiek. Vai viņi jau domās ir atvaļinājumā, vai kur citur. Tā nedrīkst. Visi ir sevī ierāvušies, gaida kaut ko no trenera vai komandas biedriem. Ne paši no sevis," Latvijas izlases futbolistu attieksmi kritizēja Stojanovičs.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nākamās divas spēles Latvijas izlase aizvadīs 6. septembrī izbraukumā pret Austriju un 9. septembrī mājās pret Ziemeļmaķedoniju.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu