Spānijas futbolisti otrajā puslaikā nokārto uzvaru pār Zviedriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Ramoss
Serhio Ramoss Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola izlase pirmdien svinēja uzvaru 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ceturtajā spēlē, ciklu turpinot bez zaudētiem punktiem.

Spāņi F apakšgrupas mačā Madridē "Santiago Bernabeu" stadionā ar 3:0 (0:0) pārspēja Zviedriju.

Spānijas futbolisti dominēja pirmajā puslaikā, bet vārtus guva vien 64.minūtē, kad Serhio Ramoss realizēja 11 metru soda sitienu. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām uz Zviedrijas vārtiem tika nozīmēta vēl viena "pendele", kuru realizēja Alvaro Morata.

Punktu Spānijas izlases uzvarai pielika Mikels Ojarsavals, kurš 87.minūtē sita precīzi no soda laukuma robežas.

Vēl šajā apakšgrupā Rumānija viesos ar 4:0 (3:0) pārspēja Maltu, divus vārtus gūstot Georgem Puškašam. Savukārt Norvēģija izbraukumā ar 2:0 (0:0) guva virsroku pār Fēru salām, abus vārtus gūstot Bjernam Junsenam.

Apakšgrupā vadībā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Spānija, kurai ar septiņiem punktiem seko Zviedrija un Rumānija, tālāk ar pieciem punktiem ir Norvēģija, trīs punktus guvusi Malta, bet Fēru salas ir bešā.

Savukārt Lietuva B apakšgrupā viesos ar 1:4 (0:3) zaudēja Serbijai. Lietuviešiem vārtus guva Arvīds Novikovs, bet serbiem divreiz izcēlās Aleksandars Mitrovičs, bet pa vārtiem iesita Madrides "Real" jaunieguvums Luka Jovičs un Adems Ljajičs.

Bez zaudējumiem šīs grupas turnīru turpina Ukraina, kas mājās ar 1:0 (1:0) uzveica Luksemburgu. Ukraiņiem vienīgos vārtus guva Romāns Jaremčuks.

B grupā vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Ukraina, tālāk ar četriem punktiem trīs un četros dueļos ir Serbija un Luksemburga, divi punkti divos dueļos ir UEFA Nāciju līgas čempioniem Portugālei, bet viens punkts trīs cīņās ir Lietuvai.

Tikmēr A apakšgrupā Kosova viesos izrāva uzvaru 3:2 (1:1) pār Bulgāriju. Uzvaras vārtus kompensācijas laika trešajā minūtē guva Elbasans Rašani.

Otrā šīs apakšgrupas duelī Čehija mājās ar 3:0 (1:0) apspēlēja Melnkalni.

Apakšgrupā vadībā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir UEFA Nāciju līgas bronzas medaļas laureāte Anglija, tikpat punkti trīs mačos ir Čehijai, piecus punktus iekrājusi Kosova, bet pa diviem punktiem ir Melnkalnei un Bulgārijai.

Savukārt D apakšgrupā graujošu uzvaru svinēja Dānija, kas savā laukumā ar 4:1 (2:1) pieveica Gruziju. Dāņiem divus vārtus guva Kaspers Dolbergs.

Šajā pašā grupā Īrija mājās ar 2:0 (1:0) uzveica Gibraltāru, bet Šveice, kas pagājušajā nedēļā spēlēja UEFA Nāciju līgas finālčetrinieka turnīrā, atpūtās.

Apakšgrupā vadībā ar desmit punktiem četros dueļos ir Īrija, tālāk ar pieciem punktiem trīs spēlēs ir Dānija, četrus punktus divos mačos guvusi Šveice, trīs punkti četrās cīņās ir Gruzijai, bet Gibraltārs šobrīd ir bez punktiem.

Latvijas futbola izlase pirmdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Daugavas stadionā ar 0:5 (0:4) kapitulēja Slovēnijai, ciešot smagāko zaudējumu pēdējo gadu laikā.

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi jau 12 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Slovēnijas izlases labā pa diviem vārtiem guva Domens Črnigojs un Josips Iličičs, bet vienu reizi precīzs bija Miha Zajcs.

Vēl G apakšgrupā Polija savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Izraēlu. Poļiem vārtus guva Kšištofs Pjonteks, Roberts Levandovskis, Kamils Grosickis un Damjans Kandzors.

Tāpat pārliecinošu uzvaru svinēja Austrija, kas viesos ar 4:1 (1:1) guva virsroku pār Ziemeļmaķedoniju. Austrijas izlasei divus vārtus guva Marko Arnautovičs, bet pa reizei precīzi bija Valentīno Lacaro un Konrāds Laimers. Ziemeļmaķedonija šajā mačā izvirzījās vadībā, jo Martins Hinterēgers ieraidīja bumbu savos vārtos.

G apakšgrupā pēc četrām spēlēm ar 12 punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, sešus punktus iekrājusi Austrija, pieci punkti ir Slovēnijai, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu