Kā uzvarēt Glovacki? Stāsta un rāda Brieža bijušais treneris Kleins (1)

"Ģenerāļa stūrmaņi"
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Basketbola leģenda Valdis Valters rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" jaunās sezonas pirmajā sērijā uz sarunu aicinājis Latvijas boksera Maira Brieža bijušo treneri Sandi Kleinu. Viņš ir pārliecināts, ka Briedis uzvarēs Kšištofu Glovacki no Polijas un atkal kļūs par pasaules čempionu.

Kleina vadībā Briedis par pasaules čempionu kļuva 2017. gada pavasarī, kad Dortmundē izdevās uzveikt Vācijas bokseri Marko Huku un izcīnīt WBC jostu.

Vienīgo zaudējumu profesionāla boksera karjerā Briedis piedzīvoja pērn janvārī, Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pēc punktiem piekāpjoties Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam.

Kleins ir pārliecināts, ka Briedis cīņu pret Usiku nezaudēja. Viņaprāt, cīņa bija ļoti līdzvērtīga.

Latvijas boksera bijušais treneris uzskata, ka Briedis ir Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas favorīts pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

"Mairis starp šīs supersērijas bokseriem ir viens no ātrākajiem un kustīgākajiem. Usiks ir supertalants ar augstu boksa IQ, tāpēc viņš arī kļuva par absolūto čempionu. Šī cīņa bija līdzīga. Man arī atsūtīja statistiku - Mairis stiprajos sitienos bija precīzāks. Usiks vienkārši izdarīja kopumā vairāk sitienu, izpildot daudz "džebus" jeb sitienus ar priekšējo roku. Sitienu attiecība bija 620 pret apmēram 800, bet Mairis bija precīzāks. Pasaulē tagad ir bijušas cīņas, kurās uzvaru piešķir tiem, kuri bija precīzāki," stāsta Kleins.

Kaut arī Kleins vairs nestrādā ar Briedi, viņš Glovacka komandai tomēr nav sniedzis informāciju par Latvijas bokseri.

"Glovacka treneris man piecreiz pajautāja, vai es ar Mairi kontaktējos un vai būs kāda informācijas noplūde. Es piecreiz atbildēju, ka jūs esat profesionāļi un Mairis ir profesionālis - darāt savu darbu."

Kleins uzskata, ka Briedim īsti nav vājo vietu. Viņam iepriekš pilnvērtīgi cīnīties liegušas traumas, kas nu ir sadziedētas.

"Nosaukt kādu konkrētu Mairim vājo vietu es pat nevaru, jo tādas viņam palikušas diezgan maz. Cik esmu dzirdējis, traumas ir sadziedētas un Mairis ar labo roku atkal krāmē tā kā vajag."

Kleins, kad vēl strādāja ar Briedi, analizēja Glovacka cīņas. Viņš uzskata, ka uzaru izcīnīs Latvijas bokseris, ja ringā netiks pieļauta kāda rupja kļūda.

"Mairim ir ļoti lielas izredzes šo cīņu uzvarēt. Es pat īsti neredzu, kā viņš varētu zaudēt. Bet, protams, tas ir bokss - kur sit pa galvu, tur notiek visādi brīnumi."

Sarunā tiek atzīmēts, ka Briedis nekad nav bijis nokdaunā, bet Glovackis ir nokritis uz grīdas.

"Mairim visas boksa tehniskās īpašības ir labākas nekā Glovackim. Pie mums uz sparingiem bija atbraucis viens ukraiņu bokseris, kuru pēc divām dienām aizsūtījām mājās, jo viņš nesniedza mums vajadzīgo darbu. Viņš Glovacki trīsreiz nokdaunā aizsūtīja."

Vēl pirms Brieža un Glovacka cīņas sestdien "Arēnā Rīga" notiks supersērijas otrs pusfināls, kurā spēkosies Juniers Dortikoss (Kuba) un Endrū Tabiti (ASV). Ja Briedis ir favorīts cīņā pret Glovacki, tad otrā duelī izredzes abiem bokserim ir vienādas - uzskata Kleins.

"Tur būs kārtīgs rubiļņiks. Jau daudzus mēnešus sociālajos tīklos viņu starpā ir karš - viņi viens otru apvaino. Tur būs ļoti interesanti. Ja Dortikoss nenogāzīs Tabiti līdz sestajam raundam, tad fināls noteikti būs Tabiti pret Briedi. Dortikoss ir ātrāks un divreiz jaudīgāks, bet Tabiti ir tehniskāks. Ja es dodu 70 pret 30 par labu Mairim, tad šeit es dodu 50 pret 50. Dortikosam šobrīd pirmā smagā svara kategorijā ir stiprākais sitiens pasaulē kopš Murats Gasijevs nav vairāk šajā svara kategorijā (pārgājis uz smagsvariem)."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu