Briedis: Treneris Čerņigovs man atmiņā atgrieza vairākas interesantas lietas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vasīlijs Čerņigovs
Vasīlijs Čerņigovs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Gatavojoties Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfināla cīņai pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), kas sestdien risināsies "Arēnā Rīga", Maira Brieža komandā atgriezās viņa bijušais treneris Vasilijs Čerņigovs, kurš bokserim licis atcerēties vairākas interesantas lietas.

"Cīņa pret Oleksandru Usiku ir pagātne. Šī būs pavisam cita cīņa, citos apstākļos. Viss ir pavisam savādāk, treniņu process, psiholoģiskais aspekts, un šī ir iespēja, kura ir jāizmanto," trešdien preses konferencē norādīja Briedis. "Karš ir mazliet par skaļu teikts. Negribu karot. Domāju, ka Kšištofs to patiesībā domā nedaudz citādi. Priekš manis karš ir sāpīgs jautājums. Domāju, ka cīņa būs spilgta un skatāma." 

Pirms Brieža un poļa Kšištofa Glovacka cīņas "Arēnas Rīga" ringā dosies otrs pusfināla pāris - ASV bokseris Endrū Tabiti un Juniers Dortikoss no Kubas. 

Briedim tika vaicāts, kurš no pirmā pusfināla pāra varētu uzvarēt, uz ko Latvijas boksa zvaigzne atbildēja, ka viņš priekšroku dod Dortikosam. 

"Vairāk plusu lieku Dortikosam. Atklātajā treniņā viņš mani izbrīnīja. Viņš ir vairāk sācis kustēties ar kājām," atzina Briedis.  

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu. Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

"Ja man pirms kādiem desmit gadiem kāds teiktu, ka Latvijā var notikt šādi pasākumi, es nekad neticētu," neslēpa Briedis. "Šeit ieradušies pasaules klases atlēti, uz cīņām tiek liktas top čempionu jostas. Varētu teikt, ka ir piepildīts mans sapnis."

 

Pirms šīs cīņas Brieža nometnē atgriežas viņa bijušais treneris Čerņigovs, kuru piesaistīt ieteicis treneris Dmitrijs Šiholajs. Briedis jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka Čerņigovs viņam ir kā otrais tēvs. 

"Čerņigovs man atmiņā atgrieza vairākas interesantas lietas. Paldies arī Agrim Freijam, kurš ieguldīja lielu darbu manā sagatavošanā," sacīja Briedis. "Treneri ar manu gatavību ir apmierināti, un esam gatavi cīņai."

Par Pasaules boksa supersērijas galveno favorītu tiek uzskatīts tieši Briedis.

"Sestdien būs karš. Domāju, uzvarēšu un man ir tādas izredzes. Tas ir neticami, jo cīnīsimies par divām čempiona jostām. Sapnis var kļūt par īstenību," pastāstīja Glovackis. "Briedis ir mājinieks, bet vai tas viņam nāks par labu, redzēsim sestdien. Koncentrējos cīņai, un pagaidām nekam citam nav nozīmes." 

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu