Brieža fiziskās sagatavotības treneris: Mairis ir pilnībā gatavs cīņai ar Glovacki

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis.
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis. Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis formas pīķi sasniegs tieši sestdien gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā pret poli Kšištofu Glovacki, sāncensībai esot pilnībā gatavs, sarunā ar portālu TVNET pauda sportista fiziskās sagatavotības treneris Agris Freija.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) sestdien risināsies "Arēnā Rīga". Pirms Brieža un Glovacka cīņas "Arēnas Rīga" ringā dosies otrs pusfināla pāris - ASV bokseris Endrū Tabiti un Juniers Dortikoss no Kubas. 

Brieža fiziskās sagatavotības treneris Freija pauda, ka formas virsotnes sasniegšana Latvijas bokserim plānota tieši nedēļas nogalē.

"Mairis ir augstas klases sportists. Viņš ir ļoti atbildīgs, ar lielām darbaspējām. Ar viņu allaž patīkami sadarboties," sacīja Freija. "Konkrētos mērķus cenšamies sasniegt ar dažādu uzdevumu izpildi, lai morāli nenogurtu jau no treniņiem. Viss tiek plānots tā, lai Mairis fiziskās formas pīķi sasniegtu tieši sestdien. Viņš ir pilnībā gatavs cīņai."

Brieža un Freijas ceļi uz gadu bija šķīrušies, bet tagad abi atkal apvienojuši spēkus. Treneris pauda, ka starp viņu un Briedi valda emocionāla saskaņa, kas ļoti palīdz treniņos. 

"Šī gadu ilgā pauze, protams, bija ieviesusi savas korekcijas, kas bija jāņem vērā [atkal apvienojoties]. Šis pārtraukums deva pozitīvu efektu. Protams, arī tad sekoju līdzi Maira rezultātiem. Iekšēji jutu, ka sadarbību atsāksim. Mums sader gan emocionāli, gan darba atmosfērā. Šis sagatavošanās cikls to atkal pierādīja," sacīja treneris Freija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vienīgā brīvdiena ir svētdiena! Sunday is the only holiday!#sundays #AliTrophy #WBC

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Savukārt 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Gan Briedis, gan Glovackis vienīgo zaudējumu cietuši pret Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu