Boksa supersērijas rīkotājs: Uzvarot šogad, Briedis var kļūt par pasaules sporta zvaigzni

CopyDraugiem X Whatsapp
Kalle Zauerlands.
Kalle Zauerlands. Foto: Ieva Makare/LETA

Ja latvietis Mairis Briedis šogad triumfēs Pasaules boksa supersērijā, viņš kļūst par pasaules sporta zvaigzni, uzskata turnīra idejas autors un rīkotājs Kalle Zauerlands.

Briedis pagājušajā supersērijas sezonā sasniedza pusfinālu, kurā piekāpās vēlākajam uzvarētājam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

Arī šogad Latvijas labakais bokseris sasniedzis supersērijas pusfinālu svara kategorijā līdz 90,7kg. Sestdien "Arēnā Rīga" paredzētajā pusfināla cīņā latvieša pretinieks būs polis Kšištofs Glovackis.

Turnīra idejas autors un rīkotājs Zauerlands portālam TVNET pauda, ka boksa supersērija var būt tramplīns, lai bokseris kļūtu par pasaules mēroga slavenību.

"Uzskatu, ka bokserus var iedalīt trijās kategorijās: vienus pazīst boksa aprindās, otri ir populāri visā pasaulē tieši sporta nozarē, bet trešie ir popkultūras daļa (angļu val. "mainstream" - aut.). Pasaules sporta aprindās labi zina aptuveni 10 bokserus, bet popkultūrā varbūt trīs. Ja Briedis šogad uzvarēs supersērijā, tad var kļūt par vispasaules sporta zvaigzni. Gluži kā Usiks," savu viedokli izteica Zauerlands.

Polijas medijs TVP nesen ziņoja, ka supersērijas pusfinālu uzvarētāji saņems pa miljonam ASV dolāru katrs. Zauerlands Latvijas žurnālistiem sacīja, ka summa varētu pārsniegt vienu miljonu.

Pašlaik rit boksa supersērijas otrā sezona, bet trešajā esot paredzētas izmaiņas cīņu norises grafikā.

"Plānojam sezonu aizvadīt no janvāra līdz decembrim. Ceturtdaļfinālu pārus, visticamāk, izziņosim oktobrī. Vasara mums ir liela problēma. Jūnijs un augusta beigas vēl ir pieņemams laiks, bet jūlijā un lielākajā daļā augusta nevienu bokss neinteresē. Tāpēc jāmēģina iztikt bez lielām pauzēm. Nākamsezon plānojam jūlijā taisīt pārtraukumu, bet pārējos 11 mēnešos notiks boksa cīņas," nākotnes plānus atklāja boksa supersērijas rīkotājs.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Savukārt 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu