Durantam plīsusi Ahilleja cīpsla; nākamajā sezonā varētu nespēlēt vispār

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Kevins Durants
Kevins Durants Foto: Reuters/ScanPix

Vienam no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Goldensteitas "Warriors" līderiem Kevinam Durantam plīsusi Ahilleja cīpsla, turklāt spēlētājs jau trešdien pārcietis operāciju.

Nopietnajā savainojumā Durants iedzīvojās pirmdien, kad "Warriors" komanda NBA finālsērijas piektajā spēlē izbraukumā ar 106:105 pieveica Toronto "Raptors", kas gan saglabājusi vadību sērijā ar 3-2. Basketbolists šajā spēlē atgriezās laukumā pēc mēneša izlaišanas, bet pamanījās iedzīvoties citā traumā.

Trešdien Durants sociālajos tīklos paziņoja, ka viņam plīsusi labās kājas Ahilleja cīpsla, turklāt viņam jau veikta sekmīga operācija.

"Mans ceļš uz atveseļošanos sākas tagad. Šajā ceļā ar mani ir ģimene un mīļotie. Novērtējam līdzjutēju sūtītos laba vēlējumus," pauda Durants.

Pēc šādām traumām parasti ir ilga atkopšanās, un netiek izslēgts, ka iepriekšējo divu gadu NBA finālsērijas vērtīgākais basketbolists Durants nākamajā sezonā varētu nespēlēt vispār.

Durants šovasar varētu kļūt par brīvo aģentu un varētu pārcelties uz kādu citu komandu. Viņa trauma gan varētu sagrozīt citu komandu plānus, jo iepriekš lielu interesi basketbolista nolīgšanā izrādījušas tādas vienības kā Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", Ņujorkas "Knicks", kā arī Losandželosas klubi "Lakers" un "Clippers".

NBA finālsērijas sestā spēle notiks ceturtdien Oklendā, bet, ja būs nepieciešams septītais mačs, tas norisināsies svētdien Toronto. Šajās cīņās "Raptors" komandai ir iespējas nodrošināt pirmo čempiontitulu kluba pastāvēšanas vēsturē.

Durants šīs sezonas regulārajā čempionātā 78 spēlēs vidēji iemeta 26,0 punktus un izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, savukārt 12 izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā caurmērā 32,3 punkti.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu