Krištopāns: Spēlējam pašu priekam un Latvijas godam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadītā sezonā Latvijas handbola izlases garākajam spēlētājam Dainim Krištopānam bijusi labākā viņa karjerā, pēc vēsturiskās uzvaras pār Slovēniju teica handbolists.

Latvijas handbolisti trešdien Valmierā kvalifikācijas cikla ietvaros ar 25:24 uzvarēja Slovēniju, pirmo reizi vēsturē sasniedzot Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Šī ir lieliskākā sezona manā karjerā," sacīja Krištopāns. "Prieks, prieks - patiešām. Jau biju pilns emocijām pēc uzvaras EHF Čempionu līgā ar Skopjes "Vardar" komandu, bet šobrīd galva ir pavisam pilna."

Krištopāns neslēpa, ka spēlei Latvijas izlase gatavojusies - tā pretiniekus izpētījusi labi. "Strādājām uz niansēm aizsardzībā un uzbrukumā. Zinājām, ka viņi bieži spēlē individuāli un ir liela auguma. Tomēr viņiem nebija komandas spēle," 2017.gada pasaules čempionus slovēņus raksturoja handbolists.

Tikmēr Latvijas izlases panākuma atslēga slēpās komandas spēlē. "Saspēle viņiem nebija tik laba un mēs spēli uzvarējām ar komandas garu. Parādījām, ka varbūt neesam tik tehniski, bet mums ir komandas gars," Latvijas izlases saliedētību izcēla Krištopāns, kurš trešdien guva vairāk nekā pusi no komandas vārtiem - 13.

Vēsturiskajā panākumā pār Slovēniju liels nopelns bija arī valstsvienības vārtsargam Artūram Kuģim, kurš spēles izskaņā spēja atvairīt soda metienu, kas bija ļoti svarīgs brīdis, lai Latvija izcīnītu ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

"Protams, Kuģis mūs pacēla. Tāpat Raitis Puriņš bija uznācis laukumā, bet handbolā sakām, ka vārtsargs ir puse no komandas," izlases spēlētājs atzīmēja abu vārtsargu sniegumu. "Vārtsargi lieliski padarīja savu darbiņu, un arī mums bija vieglāk spēlēt. Mēs spējām gūt 25 vārtus pret Slovēniju - tas ir ideāli."

"Paldies komandas biedriem, kuri man palīdzēja spēlēt, tāpēc arī guvu tik daudz vārtu," sacīja Krištopāns.

"Bija daudz vieglāk spēlēt un guvu vairākus vārtus, bet galvenais, kāds ir gala rezultāts."

Vēl šīs grupas ietvaros Igaunija ceturtdien uzņems Nīderlandi, pret ko Latvija svētdien izbraukumā noslēgs kvalifikācijas turnīru.

"Izlasē aizvien ir vecie spēlētāji un daži jaunie. Mums tiešām ir komandas gars - visi esam draugi un jūtamies lieliski. Spēlējam pašu priekam un Latvijas godam, manuprāt, tā ir mūsu atslēga," valstsvienības kodolu raksturoja handbolists, atzīmējot, ka līdzjutēju atbalsts trešdien bija tiešām jūtams.

"Priecājos, ka bija tik daudz skatītāju. Lai arī esam maza tauta, atmosfēra bija lieliska. Paldies visiem, kuri atbalstīja."

Šī mēneša sākumā Krištopāns kopā ar "Vardar" triumfēja Čempionu līgā, bet janvārī viņš vienojās Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain", kuru pārstāvēs no nākamā gada vasaras.

Kvalifikācijas grupas kopvērtējuma vadībā ar astoņiem punktiem piecās spēlēs atrodas Slovēnija un Latvija, abām iegūstot tiesības spēlēt Eiropas čempionātā. Divus punktus četrās cīņās ieguvusi Nīderlande, kamēr bez punktiem ir Igaunija.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Šis kvalifikācijas turnīrs ir plašākais, kāds jebkad noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu