Tamazs Pertija: Sapņoju trenēt Latvijas futbola izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tamazs Pertija
Tamazs Pertija Foto: Facebook: @FutbolaVirsliga

Pazīstamais Gruzijas futbola speciālists Tamazs Pertija sapņo kļūt par Latvijas nacionālās futbola komandas galveno treneri, tā viņš apgalvoja intervijā portāla TVNET krievu versijā

Pertija šobrīd vada "Valmiera Glass ViA" komandu, kas Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītām 14 kārtām atrodas augstajā ceturtajā vietā. Vidzemes vienībai tas ir negaidīti labs rādītājs. 

"Latvijas čempionātā esmu pavadījis 20 gadus, zinu visus spēlētājus un uzskatu, ka esmu gatavs kļūt par Latvijas izlases galveno treneri," sacīja Pertija.

Viņš neslēpj, ka runājis ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu. 

"Gribat, es jums godīgi pateikšu? Tas, ka es devos uz Valmieru, ir pēc Gorkša ierosinājuma. Viņš man teica, lai strādāju ar Valmieras komandu un tad varēšu kļūt par valstsvienības galvenā trenera asistentu," izteicās Pertija. "Diemžēl tā nenotika. Godīgi sakot, jūtos apbēdināts. Uzskatu, ja vīri kaut ko sarunā, tad tas arī jāpilda."

Latvijas futbola izlase pēdējās 29 spēlēs nepilnu trīs gadu laikā ir izcīnījusi divas (!) uzvaras. Ar 1:0 uzvarēta Igaunija un ar 4:0 Andora. Šo 29 maču laikā ciesti 20 (!) zaudējumi, kuros 14 spēlēs palikts sausā.  

Jaunais 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs Slavišas Stojanoviča vadībā sākts ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, turklāt gūti tikai vieni vārti, kamēr savos ielaistas 13 (!) bumbas.

Pertija norāda, ka 70% spēlētāju, kuri šobrīd pārstāv izlasi, izgājuši caur viņa sistēmām "Skonto" un "Liepājas" klubos. 

"Dievs redz, ka izlasei vēlu visu to labāko. Lai neviens nedomā, ka es sēžu un vēlu neveiksmes. Nekādā gadījumā. Nacionālajā komandā praktiski visi spēlētāji man ir labi draugi. Kolēģi Stojanoviču es cienu kā treneri, bet mēs abi futbolu redzam savādāk," teica Pertija. 

Trenera darbam Pertija pievērsās 2007. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu