Notverts beisbolista Ortisa sašāvējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Dominikānas Republikas policija paziņojusi, ka tā arestējusi piecu personu grupu, kas saistīta ar leģendārā beisbolista Davida Ortisa sašaušanu.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka trīskārtējais beisbola Pasaules sērijas čempions un bijusī Bostonas "Red Sox" zvaigzne Ortiss svētdien tika sašauts Dominikānas Republikas Santodomingo pilsētas centrā

Policijas priekšnieks Nejs Bautista sacīja, ka viņa padotie ir notvēruši personu, kurš apgalvo, ka ir šāvis uz Ortisu.

Ārstiem nācās izņemt daļu no beisbolista žultspūšļa, tāpat šāviens atstās sekas uz viņa  zarnām. No raidītās lodes cieta arī dominikāņa aknas.

43 gadus vecais Ortiss sākotnējo medicīnisko palīdzību saņēma Dominikānas Republikā, bet vēlāk tika pārvests uz Bostonu, kur viņam otrdien gaidāma vēl viena operācija.

Atgadījuma dienā vietējā policija atrada un arestēja motociklistu, kurš veda šāvēju. Kopumā ir aizturēti pieci cilvēki, tomēr viņu rīcības motīvi vēl nav noskaidroti.

Policija gan norādīja, ka šāvējam esot piedāvāti aptuveni 8000 ASV dolāru (nedaudz vairāk par 7000 eiro), lai nošautu Ortisu.

Beisbolists dzimtenē bija iegriezies personīgos, kā arī biznesa nolūkos.

Ortiss Amerikas beisbola līgā (MLB) aizvadīja 20 sezonas, kuru laikā desmit reizes tika izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlē. Pirmos piecus gadus viņš nospēlēja Minesotas "Twins" rindās, bet 2003.gadā kļuva par "Red Sox" spēlētāju. Karjeru viņš noslēdza pirms trim gadiem.

Dominikānis karjeras laikā nospēlēja 2408 spēles, kurās izcēlās ar 541 "homerun" jeb spēju raidīt bumbiņu pāri laukuma robežām. 2004.gadā viņš palīdzēja Bostonas vienībai izcīnīt pirmo Pasaules sērijas titulu 86 gadu laikā, un togad Ortisu arī atzina par MLB vērtīgāko spēlētāju.

Ar "Red Sox" MLB turnīrā viņš triumfēja arī 2007. un 2013. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu