LFF nosoda jebkādas rasisma izpausmes; turpina noskaidrot apstākļus UEFA izmeklētajā lietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola līdzjutēji
Latvijas futbola līdzjutēji Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Futbola federācija (LFF) nepieļaus nekāda veida rasistiskas izpausmes vietējo stadionu tribīnēs, bet pagaidām turpina noskaidrot 7.jūnijā Rīgā notikušās situācijas apstākļus, par kuru izmeklēšanu sākusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) spēles starp Latviju un Izraēlu laikā Daugavas stadiona tribīnēs esot fiksēta darbība, kam bijis rasistisks raksturs. Pagaidām UEFA neizpauž notikušā detaļas.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs ceturtdienas vakarā tikās ar potenciālajiem vaininiekiem, lai noskaidrotu notikušā detaļas. Sarunā ar portālu TVNET Gorkšs gan neprecizēja, vai potenciālie vainīgie atzīst izdarīto.

"Vispirms gribu teikt, ka LFF ir kategoriski pret jebkāda veida rasistiskām izpausmēm futbola stadionos. Vakar runāju ar šo fanu grupiņu, uzklausīju viņu teikto. Pagaidām vēl viss nav līdz galam skaidrs," sacīja LFF prezidents.

UEFA Mediju un sabiedrisko attiecību nodaļā ceturtdien aģentūrai LETA atklāja, ka rasistiska uzvedība šajā lietā nozīmējot nacistiskās Vācijas tradicionālā sveiciena demonstrēšanu.

Lieta tiks izskatīta 18.jūlijā UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārlietu komitejā.

"Jā, lietu izskata UEFA Ētikas komiteja. Mums līdz 18.jūlijam jānoskaidro pēc iespējas vairāk notikušā detaļu, lai varam saprast, kas īsti notika. Spēļu laikā stadionā ir UEFA un arī neatkarīgie novērotāji. Par šo situāciju ziņojis neatkarīgs spēles novērotājs," piebilda Gorkšs.

 LFF prezidents arī izteicās, ka viņu nesatrauc iespējamās sankcijas, jo tas šajā situācijā nav galvenais. Primāri esot noskaidrot notikušā detaļas, lai līdzīgas situācijas neatkārtotos nākotnē.

Jūnijā aizvadītajās spēlēs UEFA par rasistisku uzvedību sākusi izmeklēšanu arī pret Bulgāriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu