Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs sasniedz Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs
Edgars Točs Foto: No personīgā arhīva

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien Varšavā sasniedza Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālu.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikta ar 12.numuru, "play-off" pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:14) guva virsroku pār austriešiem Klemensu Dopleru/Aleksandru Horstu, kuri izsēti ar 23.numuru.

Latvijas duets astotdaļfinālā tiksies ar brazīliešiem Evandru Žunioru/Brunu Šmitu, kuri saņēmuši 11.numuru. Evandru ir 2017.gada pasaules čempions, bet Brunu - 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions.

Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīru sāka ar uzvaru, bet otrajā mačā cieta zaudējumu, tāpēc izslēgšanas spēles bija jāsāk no pirmās kārtas.

Tikmēr ar 15.numuru izliktajiem Pļaviņam/Točam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā bija jātiekas ar Filu Dalhauzeru/Nikolasu Lusenu no ASV, kuriem piešķirts ceturtais numurs, taču pretinieki traumas dēļ sacensības neturpinās.

Astotdaļfinālā latviešiem pretī stāsies Mihals Brils/Gžegožs Fijaleks no Polijas, kuri ir turnīra pirmais numurs. Viņi būs Pļaviņa/Toča pretinieki arī pasaules čempionāta apakšgrupā.

Pļaviņš/Točs grupu turnīru sāka ar zaudējumu, bet cīņā par vietu "play-off" guva panākumu.

Savukārt ceturtdien Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumus abās grupu turnīra cīņās un sacensības noslēdza dalītā 25.vietā. Pirms tam viņas guva uzvaras abās spēlēs un pārvarēja kvalifikāciju.

Katrā no dzimumiem pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Polijā notiekošais posms ir pēdējais lielais turnīrs pirms pasaules čempionāta, kas notiks Hamburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu