Goodyear atgriežas Lemānas 24 stundu sacīkstēs un FIA Pasaules izturības čempionātā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Epizode no Lemānas 24 stundu izturības sacensībām
Epizode no Lemānas 24 stundu izturības sacensībām Foto: AFP/SCANPIX

Goodyear paziņojis, ka atsāks piedalīties Eiropas un starptautiskajās sporta automobiļu sacīkstēs, izstrādājot jaunu riepu klāstu FIA Pasaules izturības čempionātam (World Endurance Championship - WEC), tostarp arī Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

FIA Pasaules izturības čempionāta dalībnieki veiks garas distances, kas vīsies cauri četriem kontinentiem un noslēgsies ar Lemānas finālu — sacensībām, kurās 14 reizes ir uzvarējuši ar Goodyear riepām aprīkoti automobiļi.

Goodyear izvēlējies sporta automobiļu sacīkstes kā pirmo soli, atgriežoties Pasaules čempionāta sacensībās, jo tas nodrošina spēcīgu platformu riepu tehnoloģiju demonstrēšanai uz dažādu prototipu un GT automobiļiem. Motorsport vadītājs Bens Kraulijs (Ben Crawley) saka: “Šajā sacīkšu veidā, kas ilgst no 4 līdz 24 stundām, riepu izvēle un stratēģija ir ļoti būtiskas. Tas nodrošina motivējošu izaicinājumu mūsu tehnoloģiju komandai Eiropas inovācijas centros.”

Goodyear jau vairāk nekā gadu izstrādā jaunu riepu klāstu Lemānas prototipiem savos inovāciju centros Hānavā (Vācijā) un Kolmārbergā (Luksemburgā). Riepas tiks attīstītas un ražotas līdzās Goodyear jaunākajām Eagle F1 SuperSport riepām, kas paredzētas augstas veiktspējas un sacīkšu (Track day) automobiļiem. Tas sekmēs tehnoloģiju un zināšanu pārnesi starp ceļa un sacīkšu riepām, lai uzlabotu abu sniegumu. Riepu debija paredzēta augustā 2019./2020. gada WEC sezonas sākumā Silverstonā.

Šis iezīmē slavenā zīmola atgriešanos pasaules sporta automobiļu sacīkstēs vienā no īpašākajām norises vietām. Lemānas sacīkstes ir viens no pasaules lielākajiem sporta notikumiem, kurā piedalās vairāk nekā 250 000 apmeklētāju. “Autosports joprojām ir starp populārākajiem sporta veidiem pasaulē,” saka B. Kraulijs. “Tā ir ideāla platforma, kurā mēs varam demonstrēt patērētājiem pieredzi, aizrautību, inovācijas un tehnoloģijas, kas veido Goodyear sacīkšu stāstu.”

“Sākumā mēs koncentrēsimies uz sporta automobiļu sacīkstēm, pirms izmantot iegūtās zināšanas citās sacensību kategorijās, kas varētu būt izturības jomā vai citās sērijās,” papildina B. Kraulijs.

Goodyear ir iespaidīga vēsture autosporta jomā. Papildus 14 uzvarām Lemānas 24 stundu sacīkstēs, ar Goodyear riepām tika izcīnītas 368 Formula 1 Grand Prix — tas ir joprojām nepārspēts rekords. Goodyear ir arī vērā ņemama sporta automobiļu sacīkšu pieredze un panākumi Amerikas IMSA sacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu