Riteņbraucēja ārsts: Frūma atveseļošanās norit labi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Titulētā riteņbraucēja Kristofera Frūma atveseļošanās noritot veiksmīgi, ziņu aģentūrai AFP sacīja viens no sportista ārstiem.

Trešdien pirms Francijā notiekošā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Criterium du Dauphine" ceturtā posma notika negadījums, kurā treniņa laikā Frūms lielā ātrumā ietriecās sienā, kā rezultātā viņam tika konstatēti lūzumi labās kājas augšstilbā, elkonī un ribās

Ceturtdien viņam tika veikta operācija. Līdz ar gūtajiem savainojumiem Frūms šogad nespēs cīnīties par piekto "Tour de France" titulu, un viņa atgriešanās varētu notikt vien nākamās sezonas ievadā.

"Frūmam nedaudz ilgāk nāksies uzturēties intensīvās aprūpes nodaļā, kur viņš regulāri tiks novērots," stāstīja ķirurgs Remī Filipo. "Viņa stāvoklis ir uzlabojies, un šobrīd atveseļošanās noris labi."

"Tāpat kā līdzīgos gadījumos, arī šoreiz mēs sākotnēji pārliecināsimies, vai nerodas citas komplikācijas pirms nosūtām viņu uz rehabilitāciju," piebilda ārsts.

Tikmēr datumu, kad sportists varētu tikt izrakstīts no slimnīcas, ārsts nesteidza prognozēt.

"Kad ārsti pieņems lēmumu par viņa veselības stāvokli, Frūms dosies uz rehabilitācijas centru, kurā ārstējas daudzi citi elites līmeņa sportisti," teica Filipo. "Riteņbraucējs jau ir gana enerģisks un viņu atbalsta gan ģimene, gan komanda."

Kā vēstīts, karjeru beigušais spāņu riteņbraucējs Huans Kobo pieķerts dopinga lietošanā un var zaudēt savu 2011.gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" uzvarētāja titulu. Tas nozīmētu, ka tā gada otrās vietas ieguvējs Frūms otro reizi karjerā tiktu kronēts par "Vuelta a Espana" čempionu.

Pirmo un līdz šim vienīgo "Vuelta a Espana" čempiontitulu viņš izcīnīja 2017.gadā, braucot "Sky" komandā. Tāpat viņš četras reizes kļuva par "Tour de France" čempionu, bet 2018.gadā izcīnīja pirmo vietu prestižajās "Giro d'Italia" sacensībās.

Frūms tiek uzskatīts par savas paaudzes vienu no izcilākajiem braucējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu