Riteņbraucējs Neilands izcīna karjeras nozīmīgāko titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" svētdien nodrošināja pirmo vietu Ungārijas tūres (UCI kat.2.1) kopvērtējumā, izcīnot karjeras nozīmīgāko titulu daudzdienu sacensībās.

(Papildināts viss teksts.)

Pirms pēdējā, piektā, posma, kurā riteņbraucēji svētdien veica 168 kilometrus pa līdzenumu, Neilanda pārsvars kopvērtējumā bija viena minūte un 22 sekundes. Pēdējā posmā viņam atlika vien finišēt līdzās tuvākajiem sekotājiem, kas arī tika paveikts, jo Latvijas čempions bija vadošo sportistu grupā.

Neilands centās finiša spurtā izvirzīt savu komandas biedru Mikelu Reimu no Igaunijas, kurš finišēja trešais. Uzvaru svinēja nīderlandietis Vouters Viperts "EvoPro" vienības, bet otrais bija Francijas riteņbraucējs Igo Hofsteters ("Cofidis, Solutions Credits").

Vadošie sportisti finišēja pēc trim stundām 53 minūtēm un 47 sekundēm.

Neilands par uzvaru tūrē nopelnīja 125 UCI punktus, kas 24 gadus vecajam latvietim ir sezonas labākais rezultāts.

Neilands šajā tūrē svinēja uzvaru otrajā un ceturtajā posmā. Zīmīgi, ka arī prologā bija tuvu panākumam, bet samierinājās ar otro vietu, jo uzvarētājam viņš piekāpās par nieka 0,34 sekundēm.

Latvietis jau pirms pēdējā posma bija garantējis uzvaru arī kalnu karaļa vērtējumā.

Neilandam šīs bija pirmās sacensības pēc dalības prestižajā "Giro d'Italia", kurā viņš kopvērtējumā bija 100.vietā, bet vienā no posmiem Latvijas čempions grupas braucienā izcīnīja piekto pozīciju.

Tikmēr Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "Wallonie-Bruxelles" svētdien izcīnīja trešo vietu prestižās Beļģijas tūres (UCI kat.2.HC) pēdējā, piektajā, posmā.

Šajā etapā sportistiem bija jāveic 158,4 kilometru pa līdzenumu. Finiša spurtā uzvaru svinēja francūzis Briāns Kokārs no "Vital Concept - B&B Hotels" vienības, pārspēdams savu tautieti Pjēru Barbjēru ("Natura4Ever - Roubaix Lille Metropole") un Liepiņu. Vadošā grupa finišēja pēc trim stundām 17 minūtēm un 15 sekundēm.

Liepiņš par trešo vietu posmā nopelnīja piecus UCI punktus, bet kopvērtējumā viņš par augstām pozīcijā necīnījās.

Tikmēr zemākas raudzes sacensībās - Mazpolijas tūrē (UCI kat.2.2.) - trešajā un pēdējā posmā 34.vietu guva Aleksejs Saramotins no kontinentālās komandas "Interpro Cycling Academy".

Māris Bogdanovičs ("Interpro Cycling Academy"), Ēriks Toms Gavars ("Amore&Vita-Prodir") un Andris Vosekalns ("Hengxiang") bija attiecīgi 50., 57. un 60.vietā, kamēr Arvis Sprūde un Kristaps Pelčers ("Amore&Vita-Prodir") nefinišēja.

Kopvērtējumā Saramotins bija 18., Bogdanovičs ieņēma 48.vietu, kamēr Gavars un Vosekalns bija attiecīgi 58. un 59.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu