Pašmāju vieglatlēti prezidenta balvas izcīņā piekāpjas igauņiem un lietuviešiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvijs Misāns
Elvijs Misāns Foto: Reuters/LETA

Latvijas vieglatlēti šajā nedēļas nogalē Ogrē samierinājās ar trešo vietu Latvijas prezidenta balvas izcīņā.

Latvijas komanda summā iekrāja 201 punktu, otrā ar 289 punktiem bija Lietuva, bet uzvaru ar 311 punktiem svinēja Igaunija.

Svētdien augstvērtīgāko rezultātu sasniedza igaunis Martins Kupers, kurš diska mešanā rīku raidīja 64,83 metru tālumā.

No pašmāju sportistu startiem kārtslēkšanā kungiem nepārspēts ar 5,25 metriem bija Mareks Ārents, bet trīssoļlēkšanā ar 15,89 metriem otro vietu guva Elvijs Misāns.

200 metru sprintā sievietēm otro vietu ar 24,37 sekundēm izcīnīja Patrīcija Karlīna Roshofa, bet tikpat garā distancē vīriem ceturto rezultātu ar 21,56 sekundēm sasniedza Jānis Leitis. 800 metru skrējienā no latviešiem labākais bija Daniels Bambals, kurš ar vienu minūti un 50,29 sekundēm izcīnīja trešo pozīciju.

Savukārt 100 metru barjerskrējienā otrā ar 13,45 sekundēm bija Latvijas vadošā daudzcīņniece Laura Ikauniece. Vīriem 110 barjerotajā distancē vienīgais no latviešiem finišēja Armands Buivids, kurš ar 15,68 sekundēm bija septītais.

Ikauniece piedalījās arī lodes grūšanā, kur ar 13,68 metriem bija sestā, piektajā vietā esošajai Lāsmai Pededzei piekāpjoties par sešiem centimetriem.

Tikmēr 10 000 metru soļošanā ar 41 minūti un 27,97 sekundēm otrais bija Ruslans Smolonskis, bet dāmām uz pusi īsākā distancē trešā ar 24 minūtēm un 35,09 sekundēm bija Modra Ignate.

Vesera mešanā vīriem, ar 62,34 metriem trešais bija Eļčins Gasanovs, bet dāmām piektā ar 47,52 metriem bija Kristiāna Poļakova. Diska mešanā vīriešiem ar 48,13 metriem sesto vietu guva Dāvis Oliņš, bet lodes grūšanā abi pašmāju sportisti palika pēdējie, Edgaram Berķim ar 14,94 metriem gūstot piekto pozīciju.

Tāpat pašmāju sportisti pēdējie bija arī 5000 metru skrējienā dāmām, kur piektā ar 17 minūtēm un 55,71 sekundi bija Kitija Valtere. Tikmēr 1500 metros piekto vietu ar četrām minūtēm un 31,69 sekundēm ieņēma Elēna Miezava, bet 3000 metru kavēkļu skrējienā vīriem Artūrs Niklāvs Medveds ar deviņām minūtēm un 21,03 sekundēm bija ceturtais.

400 metru barjerskrējienā trešais ar 53,10 sekundēm finišēja Gints Drigulis, bet dāmām sesto vietu ar vienu minūti un 2,98 sekundēm guva Māra Anna Zīverte. Augstlēkšanā kungiem ar 2,04 metriem piektais bija Rihards Bremze, bet tāllēkšanā dāmām Klinta Bļusina un Kristīne Deruma ar 5,76 metriem bija astotajā un devītajā pozīcijā.

Savukārt 4x400 metru stafetē Latvijas vīru kvartets bija otrais, bet dāmas palika trešajā vietā.

Tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā - Valsts prezidenta balva vieglatlētikā - norisinājās sestdien un svētdien Ogrē. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti cīnījās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu.

Sacensības tika aizvadītas jau 25.reizi, no tām jau astoto gadu formātā, kur par uzvaru kopvērtējumā cīnās Baltijas valstu vieglatlētu komandas. Pērn komandu kopvērtējumā ar desmit punktu pārsvaru triumfēja Lietuva, bet otro vietu ieņēma ilggadējā uzvarētāja Latvija.

Šīs sacensības no citām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu