Latvijas U-19 basketbolisti pārbaudes mačā revanšējas lietuviešiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase, turpinot gatavoties sava vecuma Pasaules kausa izcīņai, svētdien Rīgā izcīnīja uzvaru pārbaudes mačā.

Latvijas komanda ar rezultātu 84:82 (18:18, 23:23, 21:21, 22:20) pārspēja vienaudžus no Lietuvas.

Latviešiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Artūrs Kurucs, 14 punktu bija Ojāram Bērziņam, 12 punktus guva Valters Vēveris, bet desmit punkti bija Dāvidam Vīksnem.

Sestdien latvieši cieta zaudējumu ar 72:75.

Pēc tam Latvijas jaunajiem basketbolistiem paredzētas pārbaudes spēles arī ar Austrālijas un Ķīnas vienaudžiem, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

Gaidāmajā Pasaules kausā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt potenciālais līderis Artūrs Žagars.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam. Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu