Pēc uzvarētāja diskvalificēšanas - Jānim Baumanim trešā vieta Norvēģijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

Rallijkrosa un Jāņa Baumaņa līdzjutējiem Latvijā pienākušas labas ziņas no Hellas trases Norvēģijā. Proti, tur par kārtējā pasaules čempionāta posma uzvarētāju kļuva zviedrs Antons Marklunds, taču tehniskā komisija viņa mašīnā atklāja neatbilstības noteikumiem, un viņš tika diskvalificēts.

Kā liecina informācija čempionāta oficiālajās tīmekļa vietnēs, Marklundam uzvara atņemta, jo FIA pasaules rallijkrosa čempionāta tehniskajiem regulējumiem neatbilst viņa mašīnas priekšējā bampera stiprinājums. Stiprinājuma caurules pieļaujamā materiāla biezums ir 1,50 milimetri, taču G C Kompetition komandas mašīnai tas bijis 1,96 milimetri.

Rezultātā pēc Marklunda diskvalificēšanas Jānis Baumanis no iepriekš izcīnītās ceturtās vietas pakāpās uz trešo un tādējādi uz pirmo godalgoto vietu pasaules čempionāta dalībnieka karjerā.
 

Foto: Tom Banks

Var piebilst, ka vēl nedaudz iepriekš stjuarti lēma par sliktu arī Kevinam Hansenam no Team Hansen MJP. Šajā gadījumā izmaiņu cēlonis bija sadursme starp Hansenu un Niklasu Gronholmu. Pēc stjuartu domām, Hansens tās rezultātā guva priekšrocības un nolēma piešķirt vienas sekundes sodu. Nav daudz, taču šajās sacensībās ar to bija gana, lai Gronholms pēc Hansena un Marklunda sodīšanas kļūtu par Hellas posma uzvarētāju. Pats Hansens tādējādi palika otrajā pozīcijā, bet Jānis Baumanis vienu pozīciju ieguva.

Pēc izmaiņām Norvēģijas posma iznākumā pasaules čempionāta līderis šobrīd ir Timijs Hansens, kura kontā ir 107 punkti. Viņam seko Kevins Hansens ar 106 punktiem, trešais ir Andreass Bakerūds ar 92 punktiem, bet uz ceturto vietu pakāpies Baumanis. Viņa kontā patlaban 79 punkti, taču tikai par vienu mazāk ir krievam Timuram Timerzjanovam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu