LHF izstrādās sadarbības modeli ar Rīgas domi par 2021. gada PČ organizēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols (no kreisās), LHF sporta direktors Edgars Buncis, LHF mārketinga vadītājs Roberts Pļāvējs tiekas ar Rīgas mēru Oļegu Burovu.
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols (no kreisās), LHF sporta direktors Edgars Buncis, LHF mārketinga vadītājs Roberts Pļāvējs tiekas ar Rīgas mēru Oļegu Burovu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) tuvāko divu mēnešu laikā izstrādās sadarbības modeli ar Rīgas domi par 2021.gada pasaules čempionāta organizēšanu, atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

LHF vadība šodien tikās ar Rīgas vicemēru Oļegu Burovu (GKR), lai iepazīstinātu ar prezentāciju par 2021.gada pasaules čempionātu un tā ieguvumiem Latvijai un galvaspilsētai.

"Tikšanās laikā prezentējām, kas ir pasaules čempionāts un ko tas nozīmē valstij un pilsētai - kādi viesi ieradīsies, kādi pasākumi notiks, cik žurnālistu atbrauks, un cik miljonu eiro plānotajiem pasākumiem tiks tērēti. Prezentējām, ko nozīmē pasaules čempionāts Latvijai un tās galvaspilsētai Rīgai. Skaidrs, ka tikai par saviem līdzekļiem nevaram noorganizēt pasaules čempionātu, un mums vēl nav atbildes no valsts par tās sniegto atbalstu, tāpēc meklējam atbalstu un partnerību arī citur. Čempionāts nav tikai Latvijas turnīrs - tās ir meistarsacīkstes, kas notiks Rīgā un Latvijā. Tā būs pilsētas un valsts vizītkarte," skaidroja Koziols.

"Vienojāmies, ka divu mēnešu laikā izstrādāsim sadarbības līgumu, kurā tiks iestrādātas konkrētas sadarbības formas, modeļi un apjomi," atklāja Koziols, kurš vēl nevarēja atklāt, kāda apjoma atbalsts no pilsētas būs nepieciešams, lai gan par to mēģinās vienoties minēto divu mēnešu laikā.

Koziols norādīja, ka Rīgas domes attieksme tikšanās laikā bijusi pozitīva.

2021.gadā Rīgā notiks 85. pasaules čempionāts hokejā. Ceturto reizi pasaules čempionāta vēsturē tas notiks divās valstīs - Baltkrievijā un Latvijā, no 7. maija līdz 23. maijam.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu