Šmits gūst piecus punktus Spānijas čempionāta finālsērijas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits pirmdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai Barselonas "Lassa" komandai ciešot dramatisku zaudējumu.

Barselonas vienība viesos ar 80:81 (17:11, 17:18, 25:24, 21:28) sīvā cīņā piekāpās Madrides "Real", kas sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-0.

Viesi otrajā puslaikā iekrāja 12 punktu pārsvaru, taču madridieši to sadzēsa un ceturtajā ceturtdaļā izlīdzināja rezultātu (62:62). Tiesa, ceturkšņa ceturtajā minūtē Šmits ar tālmetienu atguva Barselonas komandai vadību, "Lassa" basketbolistiem to noturot līdz mača pēdējām sekundēm.

Deviņas sekundes pirms mača finālsvilpes "Real" pie rezultāta 77:80 ieguva tiesības uz diviem soda metieniem. Pirmo Serhio Ļuļs realizēja, bet otro meta garām, bumbai nonākot mājinieku rīcībā. Nepilnas divas sekundes pirms pamatlaika beigām Džeisī Kerols ar tālmetienu panāca 81:80 "Real" labā. "Lassa" pēdējā uzbrukumā Adams Hanga no laukuma centra trāpīja pa stīpu, nespējot atgūt zaudēto.

Šmits šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija ceturtais labākais rādītājs komandā.

Barselonas komandā ar 30 punktiem izcēlās Tomā Ertels, bet pa 12 punktiem bija Viktoram Klaveram un Pejrrem Oriolam

Tikmēr Madrides vienībā 25 punktus guva Kerols, 13 punkti bija Ļuļam, bet 11 - Valteram Tavaresam.

Nākamā spēle notiks trešdien Barselonā.

Barselonas vienība regulārajā čempionātā bija otrā, bet Madrides vienība izcīnīja pirmo vietu.

"Lassa" ceturtdaļfinālā ar 2-0 apspēlēja Artūra Žagara pārstāvēto Badalonas "Divina Seguros Joventut", bet pusfinālā ar 3-0 uzveica Saragosas "Tecnyconta", kas savukārt pirmajā kārtā bija apturējusi Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras sistēmā ir Artūrs Kurucs.

Ārpus ACB izslēgšanas turnīra palika Anžeja Pasečņika pārstāvēta Grankanārijas "Herbalife" un Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu