Sevastova un Ostapenko sāk vienspēļu turnīrus Maljorkā un Birmingemā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko otrdien aizvadīs pirmās kārtas cīņas turnīros Maljorkā un Birmingemā.

Sevastova Maljorkas WTA "International" turnīrā centrālajā kortā plkst.12 sāks maču ar ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, bet Ostapenko Birmingemas WTA "Premier" sacensībās pēc nozīmes otrajā kortā ap plkst.15 spēkosies ar 18 gadus veco polieti Igu Švjateku.

Sevastova rangā ieņem 12.vietu un Maljorkas turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Ļepčenko atrodama reitinga 123.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Abām tenisistēm šī būs ceturtā savstarpējā spēle karjerā. Iepriekšējie divi savstarpējie dueļi tika aizvadīti pēdējo divu gadu laikā. 2017.gadā tepat Maljorkā Sevastova otrajā kārtā savu pretinieci uzveica ar 6-7 (2:7), 6-1, 6-3, bet gadu vēlāk liepājniece bija pārāki arī Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, amerikānieti uzveicot ar 3-6, 6-3, 6-2. Pirmais no mačiem bija 2010.gadā, kad uzvarēja Ļepčenko.

Ļepčenko aizpērn ilgu laiku trenēja latvietis Krišjānis Stabiņš, tomēr viņa tikai divos WTA turnīros tika tālāk par otro kārtu.

Kaut Uzbekistānā dzimusī Ļepčenko astoņas sezonas noslēgusi WTA ranga pirmajā simtniekā, pie augstākā līmeņa tituliem viņa līdz šim nav spējusi tikt. Karjeras rekordu sportiste sasniedza 2012.gadā, pakāpjoties uz 19.pozīciju.

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 16 no 29 cīņām, bet Ļepčenko uzvarējusi 20 no 34 dueļiem, tiesa, gana daudz panākumu gūts turnīru kvalifikācijas cīņās.

Sevastovai šis būs pirmais turnīrs pēc Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa apstājās ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, savukārt Ļepčenko pirms tam piedalījās Hertogenbošas WTA "International" sacensībās, kur pēc kvalifikācijas pārvarēšanas cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Latvijas tenisistei Maljorkas turnīrs ir ļoti veiksmīgs. 2017.gadā viņa kļuva par šo sacensību čempioni, bet 2016.gadā un pērn cieta zaudējumu finālos, piekāpdamās attiecīgi francūzietei Karolīnei Garsijai un vācietei Tatjanai Marijai. Sevastovai šogad būs jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Tikmēr Ļepčenko Maljorkā spēlējusi tikai 2017.gadā, kad otrajā kārtā piekāpās Sevastovai.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar Austrālijas tenisisti Alju Tomļanoviču, kura WTA rangā ir 47.vietā. Tomļanoviča pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzveica Puertoriko tenisisti Moniku Pudžu, kura reitingā ir 53.pozīcijā.

Sevastova šajā turnīrā spēlēs arī dubultspēlēs, kur savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu nomainījusi pret Pudžu. Viņām pirmajā kārtā gaidāma tikšanās ar sacensību otro numuru Juhannu Lāšoni no Zviedrijas un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Tikmēr Ostapenko WTA rangā ieņem 37.vietu, bet viņas pretiniece Švjateka atrodas 65.pozīcijā. Poliete pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Švjateka ir pērnā gada Francijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētāja. Šo sezonu viņa aizvada samērā sekmīgi, jo pirmo reizi spēlēja WTA turnīra finālā, sasniedzot Lugāno "International" titula maču, kurā gan cieta zaudējumu, kā arī aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

Ostapenko šosezon izcīnījusi astoņas uzvaras un cietusi 15 zaudējumus, kamēr Švjatekai ir 24 panākumi un deviņas neveiksmes, tiesa, liela daļa uzvaru polietei ir kvalifikācijās.

Abām tenisistēm iepriekšējais turnīrs bija "French Open", kurā Ostapenko cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā, bet Švjateka aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Ostapenko turnīrā Birmingemā iepriekšējo reizi spēlēja 2016.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Švjateka ir šo sacensību debitante.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar britu tenisisti Johannu Kontu, kura ir WTA ranga 18.numurs. Konta pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 apspēlēja Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, kura reitingā ir 20.pozīcijā.

Ostapenko pirmdien sasniedza Birmingemas WTA "Premier" turnīra dubultspēļu sacensību otro kārtu. Ostapenko, spēlējot duetā ar Kazahstānas tenisisti Gaļinu Voskobojevu, pirmajā kārtā ar 6-0, 6-7 (3:7), 10:8 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušās britu sportistes Sāru Betu Greju un Īdenu Silvu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Ostapenko saņēmusi 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Birmingemas turnīrā savulaik sešas dubultspēļu trofejas izcīnīja Larisa Neilande.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu