Iekļūstot Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, "Riga" būs jātiekas ar Albānijas vai Azerbaidžānas klubu

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" FC
"Riga" FC Foto: Alex Puskins

Pārvarot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, Latvijas labākā futbola komanda "Riga" otrajā kārtā tiksies ar Albānijas klubu Tirānas "Partizani" vai Agdamas "Qarabag" no Azerbaidžānas.

Trešdien norisinājās kvalifikācijas turnīra otrās kārtas izloze, kurā "Riga" varēja pretī saņemt tādus pazīstamus klubus kā Telavivas "Maccabi" no Izraēlas vai Dānijas čempioni "Kobenhavn".

"Riga" atlases pirmajā kārtā tiksies ar Īrijas čempioni "Dundalk", turklāt arī otrās kārtas izloze trešdien bija pietiekami veiksmīga. "Partizani" un "Qarabag" savā starpā spēkosies pirmajā kārtā, uzvarētājai tiekoties ar "Riga"/"Dundalk" pāra labāko vienību.

Savukārt, zaudējot divcīņā pret "Dundalk" futbolistiem, "Riga" komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas flagmaņa Barisavas BATE un Polijas čempiones Glivices "Piast" pāra neveiksminiekiem.

"Partizani" par Albānijas čempioniem kļuvuši 16 reizes, bet šogad tas izdevās pirmo reizi kopš 1993.gada. Vēl 2016.gadā pēc cita albāņu kluba Korčas "Skenderbeu" diskvalifikācijas Tirānas klubs ieguva iespēju sacensties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur spēja aizkļūt pat līdz trešajai kārtai, pēcāk aizvadot izšķirošo kārtu UEFA Eiropas līgas atlases turnīrā, kur gan tika piedzīvota neveiksme pret Krievijas klubu "Krasnodar".

Nākamajās divās sezonās "Partizani" neaizkļuva tālāk par UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu.

Par favorīti šajā pārī gan jāuzskata "Qarabag", kas par Azerbaidžānas čempioni kļuvusi pēdējās sezonas sezonas. Aizvadītajā sezonā tā spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, turklāt vēl sezonu pirms tam tas pats izdevās UEFA Čempionu līgā. Kādā no abu Eiropas klubu turnīru grupu sacensībām Azerbaidžānas čempioni spēlējuši jau piecas sezonas pēc kārtas.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles būs 23./24. un 30./31.jūlijā. Pirmās kārtas atlases mači tikmēr būs 9./10. un 16./17.jūlijā.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu