Futbola virslīgā tiks aizvadīts Kurzemes derbijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Kazačoks un Jānis Ikaunieks
Jevgeņijs Kazačoks un Jānis Ikaunieks Foto: FK Ventspils/Facebook

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 18.kārtas ievadā ceturtdien norisināsies Kurzemes derbijs, kurā "Liepāja" uzņems "Ventspili".

Mačs "Daugavas" stadionā sāksies plkst.19.45, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Liepājniekiem pēc Aleksandra Starkova stāšanās pie komandas stūres bija trīs uzvaru sērija, taču jūnijā piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas, kā rezultātā nav izdevies izkļūt no turnīra tabulas lejasdaļas.

Tikmēr "Ventspils" maiju noslēdza ar divām uzvarām pēc kārtas, bet no izlašu pārtraukuma atgriezās ar smagu zaudējumu 1:4 pret RFS.

Ventspilnieki turnīra tabulā ieņem piekto vietu un uzvaras gadījumā nostiprinās savu pozīciju, kamēr liepājniekiem uzvara ļaus pēc punktiem panākt otru Kurzemes komandu. Tā kā abu komandu pirmā savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, tad "Liepāja" uzvaras gadījumā būs priekšā savai sāncensei.

Blāvā snieguma dēļ abas komandas jau šosezon piedzīvojušas treneru maiņas. Zīmīgi, ka "Ventspils" tagadējais galvenais treneris Igors Kļosovs savulaik strādājis par "Liepājas" stūrmaņa Starkova palīgu Latvijas izlasē, "Skonto", Maskavas "Spartak" un "Baku" komandās.

Atveroties transfēru logam, "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar pussargu Daniilu Ulimbaševu, kurš pirms tam tika atskaitīts no "Liepājas". Tāpat ventspilnieki papildinājuši rindas ar brazīliešu pussargu Lukasu Villelu Rezendi, kurš pirms tam nepilnus divus gadus spēlēja Lietuvas komandā "Stumbras".

Liepājnieki šķīrušies arī no centra aizsarga Ofosu Apijas, pussarga Igora Kozlova, kā arī uzbrucējiem Vladislava Kozlova un Alekša Lukasa Delgado. Tiesa, komandai talkā varēs doties angoliešu pussargs Amansiu Fortešs, kur pirms tam pārstāvēja "Ventspili", taču aprīlī pārgāja uz vēju pilsētas vienību, kurā spēlēt var tikai pēc transfēru loga atvēršanās.

Latvijas čempionāta vēsturē šis būs jau 87.Kurzemes derbijs. Līdz šim labāk klājies Liepājas pilsētas komandām, kas guvušas 31 uzvaru, bet "Ventspils" kontā ir 27 panākumi. Vēl 28 reizes spēles noslēgušās neizšķirti.

Šīs kārtas turpinājumā piektdien "Daugavpils" savā laukumā uzņems "Jelgavu", "Riga" mājās spēkosies ar Jūrmalas "Spartaku", bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" mēros spēkus ar "Metta" vienību. Šo kārtu izlaiž RFS.

Ar 31 punktu 15 spēlēs kopvērtējuma vadībā atrodas "Riga", bet tikpat punktu 16 mačos ir RFS kontā. Trešā ar 25 punktiem 15 dueļos ir "Spartaka" komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 15 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA.

Piekto vietu ar 20 punktiem 15 cīņās ieņem "Ventspils", sestā ar 19 punktiem 15 mačos ir "Daugavpils", kas par diviem punktiem apsteidz 15 mačus aizvadījušo "Liepāju", astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem noslēdz "Jelgava".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu