Kāds hokejists ir Rīgas "Dinamo" jaunieguvums Kārters Eštons?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārters Eštons
Kārters Eštons Foto: severstalclub.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo", komplektējot sastāvu jaunajai sezonai, saglabās aptuveni 75% no iepriekšējās sezonas sastāva. Viens no jaunieguvumiem ir uzbrucējs Kārters Eštons. Ko gaidīt no šā hokejista?

Atverot "Youtube", pirmie video ir ar 28 gadus vecā sportista kautiņiem no Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēm, nevis ar viņa vārtu guvumiem. 

"Viņš ir spēcīgs spēlētājs un NHL nav baidījies izvicināt dūres pat ar smagsvariem. Pats esmu redzējis, kā viņš, ja tā var teikt, iznīcina pretinieku," sarunā ar laikrakstu "Diena" sacīja "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns

Tiesa, Eštons nav kauslis vai hokeja policists vien. Viņš prot mest ripas vārtos. Rīgas komanda savās rindās nav spējusi saglabāt pagājušās sezonas uzbrukuma līderi Līnusu Videlu, bet Eštons varētu būt viens no vietējās publikas mīluļiem. Pagājušajā sezonā, pārstāvot Čerepovecas "Severstaļ", kanādietis 36 KHL regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. 

Pirms tam viņš KHL čempionātā pārstāvējis arī Toljati "Lada" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Viņš ir labi zināms "Dinamo" treneru korpusam, jo iepriekš šajās komandās strādājis kopā ar Arti Ābolu un Ankipānu. 

Pirms nokļūšanas KHL, Eštons Toronto laipoja starp NHL komandu "Maple Leafs" un šīs vienības fārmklubu "Marlies", kas spēlē AHL čempionātā. 2014./2015. gada sezonā viņš pārstāvēja Sirakjūsas "Crunch", kuras rindās tolaik spēlēja Kristers Gudļevskis. 

Eštons nevairās spēka spēles un vajadzības gadījumā var nomest cimdus, negriežot ceļu nevienam pretiniekam. 

Labākajā no savām KHL sezonām Eštons 2016./2017. gadā iekrāja 18+10, kas ir solīds rādītājs. Viņš pamanījās nopelnīt arī 48 soda minūtes. Kopumā kanādietis KHL aizvadījis 164 spēles, guvis 42 vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.

Ar Kanādas izlasi Eštons 2010./2011. gada sezonā ieguva sudrabu pasaules U-20 čempionātā.

Eštons varētu būt viens no interesantākajiem "Dinamo" leģionāriem jaunajā sezonā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu