Martiča: Nespēju noticēt, ka šajā mačā uzvarēju Ostapenko

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Petra Martiča
Petra Martiča Foto: Reuters/ScanPix

Horvātijas tenisiste Petra Martiča nespēj noticēt, ka viņai piektdien izdevās atspēlēties un uzvarēt Latvijas sportisti Aļonu Ostapenko.

Ostapenko piektdien Lielbritānijā cieta zaudējumu Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:4), 5-7, 1-6.

Otrajā setā Ostapenko bija vadībā ar 5-2, turklāt Latvijas tenisistei bija arī 5 mačbumbas.

Kaut arī Ostapenko bija vienas uzvarētas izspēles attālumā no panākuma visā mačā, viņa tomēr piedzīvoja zaudējumu.

"Es joprojām nespēju noticēt, ka šo maču uzvarēju. Izglābu mačbumbas vienu pēc otras. Tas patiešām ir neticami, ka spēju izglābties šajā mačā," pēc spēles sacīja Martiča.

WTA mājaslapā Horvātijas tenisistes uzvara nodēvēta par lielāko izglābšanos šogad pasaules tūrē.

"Viņa izpildīja tika ļoti daudz tīri uzvarētas izspēles. Pirmajā un otrajā setā viņa man sarūpēja problēmas. Situācija neizskatījās labi. Es centos salauzt viņas ritmu, tāpēc ka tā bija vienīgā izeja," teica Martiča.

"Ja viņa ir zonā, viņa ar savu spēli spēj uzvarēt "Roland Garros". Es cerēju uz labāko, un man beigās izdevās (uzvarēt)," piebilda horvātiete.

Martiča uzskata, ka Ostapenko spēles stils labāk ir piemērots zāles segumam nekā māla laukumiem, kādi ir "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrā, kur Latvijas tenisiste pirms diviem gadiem sensacionāli guva uzvaru.

"Kaut arī viņa uzvarēja "Roland Garros", es domāju, ka šie laukumi viņai ir piemērotāki, tāpēc ka viņai patīk zemās bumbas. Pēc uzvaras otrajā setā, es sajutu, ka viņa mainījās. Viņa pieļāva vairāk kļūdas, bet es no tām guvu pārliecību."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu