"Riga" pamatīgi sakauj "Spartaku", pārtraucot Jūrmalas uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempione "Riga" svētdien svinēja pārliecinošu uzvaru "Optibet" futbola virslīgas spēlē.

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (3:0) sagrāva Jūrmalas "Spartaku", viesiem pārtraucot piecu uzvaru sēriju un ciešot pirmo zaudējumu teju divu mēnešu laikā.

Rīdzinieki jau spēles sākumā apdraudēja pretinieku vārtu drošību, mača 15.minūtē pēc Denisa Rakela piespēles Oļegam Laizānam ar sitienu no tuvas distances panākot 1:0. Trīs minūtes vēlāk izcēlās arī pats Rakels, jūrmalniekus pārspējot no soda laukuma dziļa.

Ar to gan laukuma saimniekiem nebija gana, un pirmā puslaika kompensācijas laikā Felipi Brisola ar zibenīgu sitienu no aptuveni 12 metriem panāca jau 3:0.

Otrajā puslaikā savainojuma dēļ maču nevarēja turpināt Rakels, kura vietā laukumā devās Aleksejs Višņakovs. Tieši viņš piedalījās ceturtajā vārtu guvumā, 49.minūtē no labās malas piespēlējot Žoelam Bopesu, kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī.

Tiesa, desmit minūtes vēlāk Ričlords Enins ar planējošu sitienu no soda laukuma robežas vienus vārtus atguva. Pēc astoņām minūtēm gan Kamils Bilinskis dzēsa pretinieku cerības atspēlēties, polim pēc stūra sitiena iegūstot bumbu tieši pretī "Spartaka" vārtiem un raidot to tīklā.

Līdz spēles beigām "Riga" komandai bija iespējas gūt arī sestos vārtus, kas arī izdevās. Mača kompensācijas laikā no deviņiem metriem precīzs bija Bilinskis, kurš panāca jau graujošu 6:1.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē "Riga" izbraukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Tiesa, kopš tā laika Jūrmalas komanda ir uzņēmusi apgriezienus, jo bija svinējusi uzvaras piecās spēlēs pēc kārtas un tai bija septiņu nezaudētu maču sērija.

Tikmēr "Riga" pēdējo piecu cīņu laikā svinējusi četrus panākumus.

Citā mačā "Metta" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) guva virsroku pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistus.

Spēles pirmās desmit minūtes noritēja bez bīstamiem notikumiem, bet 15.minūtē savu pirmo vārtu gūšanas situāciju izveidoja "Metta" krievu pussargs Tamirlans Džamalutdinovs, sitot bumbu nedaudz garām vārtu konstrukcijai. Puslaika otrajā pusē Valmieras spēlētājs Alvis Jaunzems soda laukumā nonāca labā sitiena pozīcijā, tomēr pretinieku vārtsargs Dāvis Ošs droši darbojās vārtos.

Turpinājumā Džamalutdinovs pēc Kroļļa piespēles soda laukumā atradās labā pozīcijā, bet pēc izdarītā sitiena nespēja gūt vārtus. Šī epizode turpinājās ar diviem stūra sitieniem pie Valmieras komandas vārtiem, kas gan nedeva rezultātu. Tikmēr pirmā puslaika 39.minūtē ar labu caurgājienu līdz soda laukumam tika Kgotso Masangane, kurš no tuvas distance bumbu raidīja garām vārtu rāmim.

Spēles rezultātu 66.minūtē atklāt izdevās Krollim, kurš pēc Masanganes piespēles no laukuma gala līnijas, esot soda laukumā raidīja bumbu vārtu tīklā, panākot 1:0 "Metta" labā. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Oleksī Helovani bīstami sita pa Oša sargātajiem vārtiem, bet "Metta" vārtsargs to atsita aiz gala līnijas.

84.minūtē "Metta" ieguva tiesības izpildīt brīvsitienu no aptuveni 18 metru atzīmes, kas precīzi padevās talantīgajam Jēkabam Lagūnam, kurš spēja pārcelt bumbu pāri pretinieku spēlētāju "mūrim". Lagūnam tie bija pirmie vārti spēcīgākajā Latvijas futbola līgā.

Mača turpinājumā Valmieras komanda centās gūt vismaz vienus vārtus, tomēr spēle noslēdzās ar "Metta" uzvaru.

Šo vienību pirmajā savstarpējā cīņā valmierieši izbraukumā guva pārliecinošu uzvaru ar 4:1.

"Valmiera Glass"/ViA pēdējā laikā spēlējusi sekmīgi, jo iepriekšējo sešu maču laikā tās kontā bija trīs uzvaras, viens neizšķirts un divi zaudējumi. Savukārt "Metta" iepriekšējā kārtā uzvarēja "Jelgavu", bet pirms tam tā trīs spēlēs bija piedzīvojusi divus zaudējumus un vienreiz spēlējusi neizšķirti.

"Jelgavas" komanda piektdien pārtrauca septiņu neuzvarēto spēļu sēriju "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačos.

Jelgavnieki viesos ar 2:0 (2:0) pārspēja "Daugavpili".

"Jelgavas" komanda vadībā izvirzījās 13.minūtē, kad Daniils Hvoiņickis realizēja tālu soda sitienu, ārpus soda laukuma robežām. Tāpat Hvoiņickis piedalījās arī otrajā vārtu guvumā, pirmā puslaika kompensācijas laikā izpildot brīvsitienu, pēc kura Renārs Rode ar galvu raidīja bumbu tīklā.

Otrajā puslaikā "Jelgava" neatdeva vadības grožus un sarūpēja vēl pāris bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, svinot pirmo uzvaru kopš 27.aprīļa.

Šo vienību pirmā apļa cīņā uzvaru ar 1:0 uzvaru guva "Jelgava". Abas komandas pašlaik gan neatrodas labā formā - "Daugavpils" pēdējo sešu maču laikā piedzīvojusi piecus zaudējumus. Jelgavniekiem klājies vēl bēdīgāk - pie uzvaras viņi nebija tikuši jau septiņos mačos pēc kārtas, turklāt komandai bija četru zaudējumu sērija.

Neveiksmju joslas laikā no komandas galvenā trenera amata atkāpās Marians Pahars, kura vietā tagad ir baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs. Viņam šī bija pirmā oficiālā spēle pie "Jelgavas" stūres.

Daugavpils komandai šajā mačā gan bija jāiztiek bez sava galvenā trenera Viktora Moroza, kuram piešķirta vienas spēles diskvalifikācija pēc izraidīšanas no 16.jūnija cīņas pret Jūrmalas "Spartaku".

Šī kārta iesākās ceturtdien, kad 87.Kurzemes derbijā "Liepāja" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Ventspili". Šo kārtu tikmēr izlaiž RFS.

Ar 34 punktiem 16 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 31 punktu 16 dueļos seko RFS. Trešā ar 25 punktiem 16 dueļos ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 16 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA.

Piekto vietu ar 20 punktiem 16 cīņās ieņem "Liepāja", kam ar tādu pašu bilanci seko "Ventspils". Septītā ar 19 punktiem 15 mačos ir "Daugavpils", bet turnīra tabulu ar 16 punktiem noslēdz "Jelgava" un "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu