Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Basketbola savienība (basketbols/Facebook)

Latvijas vīriešu izlase 3x3 basketbolā, kuras sastāvā ir Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, sestdien Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē pārspēja Ukrainas izlasi un kvalificējās turnīra pusfinālam.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktā Latvijas izlase ar 21:7 pārspēja Ukrainas valstsvienību, kurai turnīrā piešķirts 12.numurs.

Latvieši ceturtdaļfināla spēli jau no pirmās minūtes uzsāka kā favorīti, neļaujot pretiniekiem tikt pie brīviem metieniem, kas ļāva iegūt drošu pārsvaru 8:0. Spēles turpinājumā ukraiņi turpināja neprecīzi uzbrukt grozam, kas latviešiem ļāva palielināt pārsvaru līdz 14 punktiem, panākot 18:4. Spēlei punktu pielika Krūmiņš, kurš realizēja otro soda metienu, panākot 21:7, kas deva uzvaru visā mačā.

Iepriekš jau ziņots, ka Pasaules kausa pirmajos mačos Latvija otrdien vispirms ar 14:11 uzvarēja Japānu (5.), bet pēc tam ar 13:15 piekāpās Polijai (14.). Tikmēr ceturtdien Latvijas basketbolisti ar 20:16 apspēlēja sacensību 19.numuru Austrāliju, bet D grupas noslēdzošajā mačā ar ceturto numuru izliktā Latvijas izlase, kuras sastāvā spēlē 2017.gada Eiropas čempioni un 2018.gada vicečempioni, ar 22:20 pieveica sacensību 13.numuru Brazīliju.

Latvijas 3x3 basketbolistes ceturtdien nespēja kvalificēties Pasaules kausa izslēgšanas turnīram.

Pasaules kausa izcīņa notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta divos turnīros - 2012.gadā Atēnās Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. Savukārt pērn Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēguma tabulā ieņēma piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu