NHL draftētais Šilovs: Nebija viegli gaidīt brīdi, kad mani izvēlēsies

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jau pēc pasaules U-18 vecuma čempionāta Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vankūveras "Canucks" bija ieinteresēta Latvijas jaunā vārtsarga Artūra Šilova pakalpojumos, norādīja hokejists.

18 gadus veco Šilovu sestdien NHL drafta sestajā kārtā ar kopējo 156.numuru izraudzījās "Canucks" komanda. Viņš kļuva par vienīgo Latvijas hokejistu, kurš izraudzīts šajā draftā.

"Šī ir lieliska sajūta. Nebija viegli gaidīt brīdi, kad mani izvēlēsies - šķita, ka tas būs piektajā kārtā, bet mani izvēlējās kārtu vēlāk, kas bija liels atvieglojums," pēc drafta sacīja Šilovs. "Jau iepriekš kontaktējos ar "Canucks" pārstāvjiem. Pēc pasaules U-18 čempionāta viņi bija ļoti ieinteresēti manos pakalpojumos. Tāpēc pirms drafta jau zināju, ka mani, visticamāk, izraudzīsies Vankūveras komanda. Bija iespēja, ka mani varētu draftēt arī Monreālas "Canadiens", taču "Canucks" bija pirmie, un esmu ļoti priecīgs."

Šilovs teicami spēlēja pasaules U-18 čempionātā, kur pirmo reizi Latvijas izlase sasniedza ceturtdaļfinālu. Šajā turnīrā vārtsargs piecās spēlēs vidēji savos vārtos ielaida 3,32 ripas un atvairīja 91,8% metienu. Viņš arī aizvadītajā sezonā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā septiņās spēlēs vidēji ielaida 2,45 ripas un atvairīja 92,0% metienu. Savukārt Latvijas čempionāta komandā Hokeja skola "Rīga" viņš 20 dueļos caurmērā ielaida 3,26 ripas un atvairīja 91,4% metienu.

"Par Vankūveras pilsētu neko nezinu, šī vispār ir mana pirmā reize Kanādā. Esmu redzējis pāris "Canucks" mačus, un man patīk, kā viņi spēlē," pauda Šilovs, kurš draftu Vankūverā apmeklēja klātienē.

Šilovs savu spēles stilu raksturoja kā ātru un arī reizēm agresīvu. "Cenšos ar piespēlēm palīdzēt arī aizsargiem un uzbrucējiem."

Zīmīgi, ka savulaik "Canucks" komandu pārstāvējuši divi citi Latvijas vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu