Stokholmas-Ores olimpiskajai kandidatūrai ir pilnīgs Zviedrijas valdības atbalsts

CopyDraugiem X Whatsapp
2026.gada ziemas olimpisko spēļu simbolika.
2026.gada ziemas olimpisko spēļu simbolika. Foto: https://twitter.com/Stockholm2026

Stokholmas-Ores kandidatūra rīkot 2026.gada Ziemas olimpiskās spēles guvusi pilnīgu Zviedrijas atbalstu, par ko iepriekš bija bažas.

Kā pirmdien norādīja Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns, šo olimpisko pieteikumu valdība atbalstot pilnībā.

"Šis pieteikums ļaus olimpiskajām spēlēm atgriezties pie savām saknēm. Zviedrija spēs ko tādu sarīkot - tas ir mūsu DNS," Lozannā pirmdien teica Levēns.

Tieši pirmdien izšķirsies, kur notiks 2026.gada olimpiskās spēles. Kandidātes ir divas - Itālijas pilsētu Milānas-Kortīnas d'Ampeco pieteikums un Stokholma-Ore no Zviedrijas, kas turklāt ledus renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē.

Tiesa, ilgu laiku bija bažas, vai Zviedrijas kandidatūrai būs politiskais atbalsts, ko pirmdien oficiāli beidzot apliecināja Levēns.

Savukārt kandidatūras vadītājs Rikards Brisiuss uzsvēra, ka iecerei rīkot olimpiskās spēles atbalstot teju 70% zviedru, kamēr pret ir tikai 17%.

"Mums ar Latviju un tās valdību ir lieliska sadarbība, kā arī ar pašu Siguldas pilsētu un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK). Esam kā vienota komanda. Šādi mēs īstenojam "Agenda 2020" programmu, kas mums ļauj domāt ārpus rāmjiem un radīt pēc iespējas labākas olimpiskās spēles," preses konferencē pirmdien pauda Brisiuss.

"Šis mums bijis lielisks ceļš. Pieteikuma izveides laikā mums bija kāpumi un kritumi, bet Zviedrijā mēs visu darām kopā. Tas ir svarīgi. Nodrošinājām, ka visas ieinteresētās puses tiek iesaistītas," norādīja Brisiuss.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par 2026.gada olimpisko mājvietu pirmdien lems savā 134.sesijā, bet lēmums būs zināms ap plkst.19 pēc Latvijas laika.

Olimpiādes saimniece tiks izraudzīta SOK individuālo biedru balsojumā. Viņu skaits ir 95, bet trīs nāk no Itālijas, kamēr divi ir no Zviedrijas - viņiem gan nebūs ļauts piedalīties 2026.gada olimpisko spēļu mājvietas noteikšanas procesā. Starp individuālajiem biedriem nav neviena Latvijas pārstāvja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu