Gulbis turpina spēlēt blāvi un zaudē ranga piektā simta tenisistam (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis pirmdien cieta piekto zaudējumu pēc kārtas, piekāpjoties piektā simta tenisistam.

ATP ranga 90.vietas īpašnieks Gulbis pirmdien Turcijā notiekošā Antaljas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-4, 4-6 zaudēja mājiniekam Altugam Čelikbilekam, kurš ir vien pasaules 443.rakete un sacensībās piedalās arī rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Turkam šī bija karjerā pirmā uzvara ATP pamatturnīros.

Pirmajos geimos tenisisti nosargāja savas serves, tomēr ceturtajā geimā turks negaidīti Gulbi nobreikoja. Šo viena breika deficītu latvietis tā arī neatspēlēja, turklāt viņš pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas, kā rezultātā pirmajā setā tika piedzīvota diezgan pārliecinoša neveiksme ar 3-6.

Otrajā setā tenisisti cīnījās ļoti līdzvērtīgi, ceturtajā geimā Gulbim neizmantojot vienu breikbumbu. Lai arī šķita, ka duelis turpināsies taibreikā, otrā seta desmitajā geimā latvietis beidzot nobreikoja pretinieku un guva virsroku ar 6-4.

Spēles uzvarētājs līdz ar to tika noskaidrots izšķirošajā - trešajā - setā. Jau tā pirmajā geimā Gulbim bija jāatspēlē viena breikbumba, kas arī izdevās, tomēr viņa serve tika lauzta septītajā geimā. Lai arī latvietis uzreiz pēc tam ieguva divas breikbumbas, viņam neizdevās tā realizēt. Līdz ar to desmitajā geimā Čelikbileks varēja servēt par uzvaru mačā, kas viņam arī ļoti pārliecinoši izdevās.

Gulbis turnīru tādējādi noslēdzis bez ATP ranga punktiem.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš nebija spēlējuši.

Čelikbilek otrajā kārtā tiksies ar bosnieti Damiru Džumhuru (ATP 63.), kurš pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 apspēlēja austrālieti Metjū Ebdenu (ATP 91.)

Turcijas sportists ATP rangā ne reizi nav atradies augstāk par 407.vietu, ko spēja sasniegt pagājušā gada februārī. Gulbis šosezon 25 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir piecu zaudējumu sērija.

Pēdējais turnīrs, kurā Gulbis piedalījās, bija Vācijā notikušais Halles "ATP World Tour 500". Latvietis gan nespēja pārvarēt sacensību kvalifikācijas kārtu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu